Ruokapalvelujen ammattitutkinto maahanmuuttajille, päiväkoulutus - Vamia

Ruokapalvelujen ammattitutkinto maahanmuuttajille, päiväkoulutus

Lähde opiskelemaan makujen maailmaan! Kokin toimenkuva vaihtelee työpaikan mukaan ravintola- tai suurtalousruoanvalmistukseen liittyviin työtehtäviin. Työ saattaa koostua ruokien esivalmistelusta, valmistuksesta ja esillepanosta sekä muista keittiön töistä. Kokin työ voi olla vuorotyötä ja työajat ajoittuvat á la carte ravintoloissa usein iltoihin ja viikonloppuihin. Hyvä kokki on yhteistyötaitoinen, ahkera ja huolellinen. Alalla toimiminen vaatii joustavuutta, innostusta, hyviä käden taitoja sekä halua tulla toimeen erilaisten asiakkaiden kanssa. Hyvät etenemismahdollisuudet ja kansainvälisyys ovat alalle luontaista.

Valmistumisen jälkeen voit työskennellä erilaisten ravintoloiden, suurtalouskeittiöiden, kahviloiden, henkilöstöravintoloiden, cateringalan yritysten, laivojen tai juhla- ja pitopalveluyritysten keittiöissä. Saat myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden, joten voit jatkaa opintojasi ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. myös työllisyystilanne alalla on hyvä!

Koulutuksen kuvaus

Koulutus on suunnattu ravitsemusalasta kiinnostuneille maahanmuuttajataustaisille hakijoille.

Koulutuksen kesto noin kaksi vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaisesti. Voit opiskella päiväkoulutuksessa päätoimisesti. Koulutuksen kestoon vaikuttaa aiemmin hankittu osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

Koulutukseen sisältyy opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja (OPVA). Nämä opinnot sisältävät mm. S2-kielen (suomi toisena kielenä) opetusta, ammattisanastoa, käytännön harjoitustöitä, alalla tarvittavan matematiikan ja tietotekniikan opetusta.

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 24 kk henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen.

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:

10.1.2022

Edellä mainitun ryhmäaloitusten lisäksi koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

 

Hakuaika

Koulutus alkaa                         Haku päättyy                            Haastattelut

 

10.1.2022                                    9.1.2022                                  Hakijalle ilmoitetaan henkilökohtainen haastatteluaika

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksesi milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/ opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

Koulutuksen kuvaus

 

Opinnot koostuvat ammatillisista pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Opintojen edetessä valitset osaamisalan joko ravintola- tai suurtalousruoanvalmistukseen. Näiden lisäksi valitset oman kiinnostuksesi ja urasuunnitelmiesi mukaisia valinnaisia opintokokonaisuuksia. 

Tutkintorakenteeseen voit tutustua tarkemmin osoitteessa https://eperusteet.opintopolku.fi

 

Koulutuksen toteutus

Opetus on lähiopetusta arkipäivisin, 4-5 päivää viikossa, satunnaisesti opetusta voi olla myös iltaisin. Opiskeluun sisältyy myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksen alussa kaikille opiskelijoille tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

 

Ammattitutkinnot: https://vamia.fi/hakijoille/ammattitutkinto/

Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso A1.3

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Erika Perander puh. 040 7647 562; erika.perander@vamia.fi

Oppisopimusasioissa koulutussuunnittelija Mia Malmsten 040 485 8088, s-posti mia.malmsten@vamia.fi

Fontin koko
Kontrasti