Ruokapalvelujen ammattitutkinto, päiväkoulutus - Vamia

Ruokapalvelujen ammattitutkinto, päiväkoulutus

Lähde opiskelemaan makujen maailmaan! Kokin toimenkuva vaihtelee työpaikan mukaan ravintola- tai suurtalousruoanvalmistukseen liittyviin työtehtäviin. Työ saattaa koostua ruokien esivalmistelusta, valmistuksesta ja esillepanosta sekä muista keittiön töistä. Kokin työ voi olla vuorotyötä ja työajat ajoittuvat á la carte ravintoloissa usein iltoihin ja viikonloppuihin. Hyvä kokki on yhteistyötaitoinen, ahkera ja huolellinen. Alalla toimiminen vaatii joustavuutta, innostusta, hyviä käden taitoja sekä halua tulla toimeen erilaisten asiakkaiden kanssa. Hyvät etenemismahdollisuudet ja kansainvälisyys ovat alalle luontaista. 

Valmistumisen jälkeen voit työskennellä erilaisten ravintoloiden, suurtalouskeittiöiden, kahviloiden, henkilöstöravintoloiden, cateringalan yritysten, laivojen tai juhla- ja pitopalveluyritysten keittiöissä. Saat myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden, joten voit jatkaa opintojasi ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. myös työllisyystilanne alalla on hyvä! 

Koulutusaika 

Koulutuksen kesto noin kaksi vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaisesti. Voit opiskella päiväkoulutuksessa päätoimisesti. Koulutuksen kestoon vaikuttaa aiemmin hankittu osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot. 

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina: 

7.1.2021

 

Edellä mainittujen aloituspäivien lisäksi koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos esimerkiksi haluat suorittaa vain osatutkinnon tai tulet jatkamaan kesken jääneitä opintoja. 

  

Hakuaika 

Koulutus alkaa        7.1.2021

Haku päättyy           6.1.2021                                                 

Haastattelut            Hakijalle ilmoitetaan henkilökohtainen haastatteluaika          

 

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/ opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan. 

Koulutuksen kuvaus 

Opinnot koostuvat ammatillisista pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Opintojen edetessä valitset osaamisalan joko ravintola- tai suurtalousruoanvalmistukseen. Näiden lisäksi valitset oman kiinnostuksesi ja urasuunnitelmiesi mukaisia valinnaisia opintokokonaisuuksia. 

  

Koulutuksen toteutus 

Päiväkoulutus tapahtuu lähiopetuksena joka päivä pois lukien loma-ajat. Lähiopiskelun lisäksi käytössä on sähköinen oppimisalusta, jonka kautta mm. materiaalit jaetaan. Koulutuksessa painotamme käytännön osaamista ja alan työtehtävissä toimimista. Päiväkoulutuksessa työpaikalla tapahtuvan osaamisen hankinnan osuus on suuri. 

 

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena. 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset 

Ammattitutkinnot: https://vamia.fi/hakijoille/ammattitutkinto/ 

Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso A1.3 

Lisätietoja 

Opinto-ohjaaja Erika Perander puh. 040 7647 562; erika.perander@vamia.fi 

Oppisopimusasioissa koulutussuunnittelija Mia Malmsten 040 485 8088, s-posti mia.malmsten@vamia.fi

Fontin koko
Kontrasti