Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, baarimestari - Vamia

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, baarimestari

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon suorittanut baarimestari työskentelee erityyppisten hotellien ja ravintoloiden baarin asiakaspalvelutehtävissä. Hän osaa esitellä, suositella ja myydä erilaisia ravintolan ruoka- ja juomatuotteita. Hän on erikoistunut ravintolan baarin asiakaspalvelutehtäviin yrityksen liikeidean ja palvelukulttuurin mukaisesti. Baarimestari on yksi työyhteisön jäsen ja toimii määräyksien mukaan arvioiden sekä kehittäen osaamistaan. Baarimestari avaa ja sulkee työpisteensä, ylläpitää siisteyttä sekä järjestystä työvuoronsa ajan. Baarissa hän myy ja palvelee suositellen, vastuullisesti, kielitaitoisesti ja ystävällisesti eri asiakkaita, huomioiden heidän tarpeensa. Baarimestari tuntee alkoholilliset ja alkoholittomat juomatuotteet. Työssään hän valmistaa niistä erilaisia kotimaisia sekä kansainvälisiä juomasekoituksia laatutietoisesti ja hinnoittelee niitä. Baarimestari käyttää työssään sujuvasti baarin erilaisia koneita, laitteita ja perus työvälineitä. Hän tuntee alkoholilainsäädännön ja sen mukaiset toimintatavat. Asiakaspalveluprosessin mukaisesti hän käsittelee myös erilaisia maksuvälineitä, käyttää kassajärjestelmää ja vuoron päättyessä tilittää myynnin.

Koulutuksen kuvaus

Koulutus on suunnattu ravintola-alasta kiinnostuneille, alan työkokemusta omaaville tai alan koulutuksia jo suorittaneille. Koulutus voidaan suorittaa myös oppisopimuksella.

Koulutuksen kesto on noin vuosi henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaisesti. Koulutuksen kestoon vaikuttaa aiemmin hankittu osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 12 kk henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen.

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:

7.1.2021

Edellä mainitun ryhmäaloitusten lisäksi koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Hakuaika

Koulutus alkaa               Haku päättyy           Haastattelut

7.1.2021                       6.1.2021                 Hakijalle ilmoitetaan henkilökohtainen haastatteluaika

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksesi, milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

Koulutuksen kuvaus:

Opinnot koostuvat ammatillisista pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista.

 

Pakollinen osa: Ravintolan tarjoilutyössä toimiminen (40 osaamispistettä), ja

Osaamisalan pakollinen tutkinnon osa: Baarityössä toimiminen (45 osaamispistettä)

 

Näiden lisäksi valitset oman kiinnostuksesi ja urasuunnitelmiesi mukaisia valinnaisia opintokokonaisuuksia. 

Valinnaisista tutkinnon osista (35 osaamispistettä), valitaan seuraavista

Cocktailbaarissa toimiminen, Juhlapalvelussa toimiminen, Henkilöstöravintolassa toimiminen, Kahvilan asiantuntijana toimiminen, Olutravintolassa toimiminen, Ravintolan tuotteen kehittäminen, Tilaustarjoilussa toimiminen, Viinibaarissa toimiminen ja Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta.

Tutkintorakenteeseen voit tutustua tarkemmin osoitteessa https://eperusteet.opintopolku.fi

Koulutuksen toteutus:

Opetus tapahtuu monimuotoisena, sekä päivä- että iltaopetuksena kerran viikossa. Päivä tarkentuu myöhemmin. Opiskeluun sisältyy myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksen alussa kaikille opiskelijoille tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

Ammattitutkinnot: https://vamia.fi/hakijoille/ammattitutkinto/

Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso A1.3

Lisätietoja antavat: Opinto-ohjaaja Erika Perander, erika.perander@vamia.fi, puh; 040 764 7562

Oppisopimusasioissa koulutussuunnittelija Mia Malmsten 040 485 8088, s-posti mia.malmsten@vamia.fi

Fontin koko
Kontrasti