Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija - Vamia

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinto, tarjoilija

Tarjoilija toimii erilaisissa ravintoloissa, kahviloissa ja pitopalveluyrityksissä. Hän ottaa vastaan asiakkaat, myy ja suosittelee heille tuotteita ja tarjoilee. Tarjoilija vastaa ruokasalin siisteydestä ja asiakkaiden viihtyvyydestä.

Ravintolan asiakaspalvelun ammattitutkinnon suoritettuasi voit työskennellä ravintolassa, kahvilassa, henkilöstöravintolassa, liikeasemalla, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksessä, hotellissa tai suurtalous- alalla. Työtehtäviisi kuuluu asiakaspalvelua ja myyntityötä, lähinnä ruoan ja juomien tarjoilua sekä laskutusta. Työ on yleensä tiimityötä ja työrytmi vaihtelee paljon kiireestä hiljaisiin hetkiin.

Saat myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden, joten voit jatkaa opintojasi ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Koulutusaika

Koulutuksen kesto noin yksi vuosi henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaisesti. Voit opiskella päiväkoulutuksessa päätoimisesti. Koulutuksen kestoon vaikuttaa aiemmin hankittu osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:

10.8.2020

Edellä mainittujen aloituspäivien lisäksi koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos esimerkiksi haluat suorittaa vain osatutkinnon tai tulet jatkamaan kesken jääneitä opintoja.

 

Hakuaika

Koulutus alkaa                          Haku päättyy                             Haastattelut/ Soveltuvuuskokeet

10.8.2020                                    22.5.2020                                    Hakijalle ilmoitetaan henkilökohtainen

                                                                                                             haastatteluaika                         

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/ opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

Koulutuksen kuvaus

Opinnot koostuvat ammatillisista pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Opintojen edetessä valitset osaamisalan joko ravintola asiakaspalveluun tai baarin asiakaspalveluun. Näiden lisäksi valitset oman kiinnostuksesi ja urasuunnitelmiesi mukaisia valinnaisia opintokokonaisuuksia.

Koulutuksen toteutus

Päiväkoulutus tapahtuu joka päivä maanantaista perjantaihin pois lukien loma-ajat. Lähiopiskelun lisäksi käytössä on sähköinen oppimisalusta, jonka kautta mm. materiaalit jaetaan. Koulutuksessa painotamme käytännön osaamista ja alan työtehtävissä toimimista. Päiväkoulutuksessa työpaikalla tapahtuvan osaamisen hankinnan osuus on suuri.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Ammattitutkinnot: linkki kotisivuilla oleviin yleisiin perusteisiin.

Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso A1.3

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Erika Perander puh. 040 7647 562 erika.perander@vamia.fi

Oppisopimusasioissa koulutussuunnittelija Mia Malmsten 040 485 8088, mia.malmsten@vamia.fi

Fontin koko
Kontrasti