Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja

RAKENNUSALAN PERUSTUTKINTO, TALONRAKENTAJA,  PÄIVÄKOULUTUS

 

Koulutus antaa hyvät perusvalmiudet työskennellä rakennustyömailla. Rakennusala tarjoaa mielenkiintoista ja haastavaa työtä alan ammattilaisille

Talonrakennuksen osaamisalan opiskellut pystyy työskentelemään uudisrakennustyömailla, rakennusten peruskorjauskohteissa ja kiinteistöjen kunnossapitotehtävissä.

Opinnoissa painottuu käytännön tekeminen erilaisissa käytännönkohteissa.  Tutkinto ei vaadi alan aikaisempia opintoja ja siten sopii hyvin myös ammatinvaihtajille.

 

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 24-36 kuukautta, henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:

3.8.2020

Koulutuksen voi aloittaa opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

 

Hakuaika

Koulutus alkaa                            Haku päättyy                               Haastattelut/ Soveltuvuuskokeet

3.8.2020                                         10.6.2020                                       Yhteishaun tulosten selvittyä 11.6.2020         

 

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/ opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

 

 

Koulutuksen kuvaus

Rakennusalan perustutkinnon, laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

  • Talonrakennuksen osaamisala, Talonrakentaja

 

TALONRAKENTAJA Pakolliset ammatilliset tutkinnonosat Talonrakennuksen osaamisalalla on: Perustustyöt Tutkinnon osassa perehdytään rakennuksen perustustöihin huomioiden eri rakennusmateriaalit ja perustustavat. Runkotyöt Tutkinnon osassa käsitellään kaikki rakennuksen runkovaiheen työtehtävät, joihin sisältyy kantavien rakenteiden, lähinnä seinä ja kattorakenteiden pystytystyöt eri rakennusmateriaaleilla. Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat (valitaan 4) Valinnaisia tutkinnon osia voi olla esimerkiksi: Sisävalmistusvaiheen työt, Ulkoverhous ja kattotyöt, Muuraus, Telinetyöt ja Korjausrakentaminen

 

Koulutuksen toteutus

Koulutukseen sisältyy lähiopiskelupäiviä 4-5päivää viikossa. Lähipäivien määrään vaikuttaa sekä aikaisempi osaamisesi että se kuinka nopeasti haluat opinnoissasi edetä. Lähiopiskelupäiviä on Sampokampuksella(sepänkyläntie) ja vaihtuvissa työmaakohteissa. Opinnot järjestetään pääsääntöisesti klo 8-16. Rakennusalan opiskelussa painotamme käytännön osaamista ja rakennustyömailla oppimista.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Valintaperusteet

Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso A2.2

 

Hinta

Koulutus on opiskelijalle maksuton

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Heli Kantola 0408342518 heli.kantola@vamia.fi

Fontin koko
Kontrasti

TARJOUS:

Tarjoamme ammatti- ja erikoisammattitutkintokoulutukset nyt maksutta, kun jätät hakemuksesi 19.6.2020 mennessä.
Päivitä tai syvennä ammatillista osaamistasi!