Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja, iltakoulutus - Vamia

Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja, iltakoulutus

RAKENNUSALAN PERUSTUTKINTO, TALONRAKENTAJA, ILTAKOULUTUS

 

Koulutus antaa hyvät perusvalmiudet työskennellä rakennustyömailla. Työmaalla talonrakentajan työtehtävät vaativat monen eri työvaiheen tuntemusta. Rakennusala tarjoaa mielenkiintoista ja haastavaa työtä alan ammattilaisille uudisrakennustyömailla, rakennusten peruskorjauskohteissa ja kiinteistöjen kunnossapitotehtävissä. Opiskelussa painottuu käytännön tekeminen erilaisissa rakennuskohteissa.  Tutkinto ei vaadi alan aikaisempia opintoja ja siten sopii hyvin myös ammatinvaihtajille.

 

 

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 24 kuukautta, henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:

20.10.2020

Koulutuksen voi aloittaa opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

 

Hakuaika

Koulutus alkaa                            Haku päättyy                               Haastattelut/ Soveltuvuuskokeet

20.10.2020                                     14.9.2020                                       viikolla 39                                     

 

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/ opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

 

 

Koulutuksen kuvaus

Rakennusalan perustutkinnon, talonrakentaja, laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä)

Talonrakentamisen osaamisalalla pakollisia tutkinnonosia on Pakolliset ammatilliset tutkinnonosat: Perustustyöt Tutkinnon osassa perehdytään rakennuksen perustustöihin huomioiden eri rakennusmateriaalit ja perustustavat. Runkotyöt Tutkinnon osassa käsitellään kaikki rakennuksen runkovaiheen työtehtävät, joihin sisältyy kantavien rakenteiden, lähinnä seinä ja kattorakenteiden pystytystyöt eri rakennusmateriaaleilla. Valinnaiset ammatilliset tutkinnon osat (valitaan 4) Valinnaisia tutkinnon osia voi olla esimerkiksi: Sisävalmistusvaiheen työt, Ulkoverhous ja kattotyöt, Muuraus, Telinetyöt ja Korjausrakentaminen

 

Koulutuksen toteutus

Koulutukseen sisältyy lähiopiskelupäiviä 2 iltaa viikossa. Opinnot järjestetään pääsääntöisesti klo 17-21. Lähipäivien määrään vaikuttaa sekä aikaisempi osaamisesi. Lähiopiskelupäiviä on Sampokampuksella(sepänkyläntie) ja vaihtuvilla rakennustyömailla. Rakennusalan opiskelussa painotamme käytännön osaamista ja rakennustyömailla oppimista.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.

 

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Perustutkinnot:

Valintaperusteet

Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso A2.2

 

Hinta

Koulutus on opiskelijalle maksuton

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Heli Kantola 0408342518 heli.kantola@vamia.fi

Fontin koko
Kontrasti