Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi - Vamia

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi, antaa sinulle valmiudet liike-elämän monipuolisiin ja vaihteleviin työtehtäviin. Tämä koulutus sopii sinulle, joka toivot tulevaisuudessa työskenteleväsi esimerkiksi laskutuksen, palkanlaskennan tai kirjanpidon tehtävissä. Voit suuntautua myös myynnin, asiakaspalvelun tai vaikka some-markkinoinnin työtehtäviin. Opiskelussa painottuu käytännön tekeminen. Tutkinto ei vaadi alan aikaisempia opintoja ja sopii siten hyvin myös ammatinvaihtajille.

 

Koulutuksen kuvaus

Liiketoiminnan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Koulutuksen kestoon vaikuttavat aikaisempi osaaminen sekä aiemmin suoritetut opinnot.

Tutkinnon kolme pakollista osioita johdattavat sinut liiketalousalan tehtäviin. Niiden lisäksi voit valita urasuunnitelmasi mukaisia valinnaisia osioita, kuten esim. palkanlaskenta, laskutus, kirjanpito ja tilinpäätöskirjaukset. Tällöin suuntaudut taloushallinnon työtehtäviin. Mikäli toiveenasi on asiakaspalvelu, myynti ja markkinointi voit valita esim. myynnin, markkinointiviestinnän, palvelumuotoilun ja tapahtumatuotannon valinnaiset osiot.  Voit opiskella myös yritystoimintaa sekä yritystoiminnan suunnittelua.

 

Vamiassa liiketoiminnan perustutkinnon voi suorittaa:

 

Lähiopiskelupainotteisesti, opintojen kesto 2-3 vuotta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. 

Lähiopetusta on pääsääntöisesti 5 päivää viikossa, opetus ajoittuu klo 8-16 väliseen aikaan lukujärjestyksen mukaan. Lähipäivien määrään vaikuttaa sekä aikaisempi osaamisesi että se, kuinka nopeasti haluat opinnoissasi edetä. Opinnot suoritetaan erilaisten työskentelytapojen avulla, yksilöllisesti ja ryhmässä. Oppimista tapahtuu sekä koulussa että oikeilla työpaikoilla. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen osuus on n. 6 kk koko opiskeluajasta. Tässä toteutuksessa ammatilliset opinnot painottuvat asiakaspalveluun, myyntin ja markkinointiin.  

Seuraava lähiopetuspainotteinen koulutus alkaa 10.1.2022.

 

Monimuotokoulutuksena, opintojen kesto 1,5-2 vuotta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Tämä koulutusmuoto on tarkoitettu hakijoille, joilla on jo aikaisempi toisen asteen tutkinto (lukio tai ammatillinen perustustutkinto), ammatinvaihtajille tai henkilöille, jotka ovat täydentämässä aikaisempaa osaamistaan.

Monimuotokoulutukseen sisältyy lähiopiskelua 1-3 päivää viikossa pääsääntöisesti klo 9-15. Lähiopiskelupäivät on teemoitettu ja kukin päivä koostuu yhdestä aihekokonaisuudesta. Lähipäivien tehtävät ja materiaalit jaetaan Teams-oppimisalustan kautta ja voit suorittaa tehtäviä oman suunnitelmasi mukaan. Merkonomitutkinnon koulutuksessa painotamme käytännön osaamista ja alan työtehtävissä toimimista. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen osuus on suuri ja jakso voi kestää jopa 6-12 kk.

Seuraava monimuotokoulutus alkaa 14.3.2022. 

  

Edellä mainittujen ryhmäaloitusten lisäksi koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan/opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos esimerkiksi haluat suorittaa vain osatutkinnon tai tulet jatkamaan kesken jääneitä opintoja. Nämä aloitusajankohdat sopivat ammatinvaihtajille ja henkilöille, jotka haluavat täydentää osaamistaan.

 

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Opinto-ohjaaja tai opettaja ottavat sinuun yhteyttä tämän jälkeen.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.

  

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

Valintaperusteet ja jatkuva haku https://vamia.fi/wp-content/uploads/2020/04/Valintaperusteet-1.pdf

 

Lisätietoja 

Monimuotokoulutus:

Opinto-ohjaaja Sirpa Timmerbacka puh. 040 039 9236;  sirpa.timmerbacka@vamia.fi

 

Lähiopiskelupainotteinen koulutus:

Opinto-ohjaaja Minna Eteläpää puh. 040 756 8406; minna.etelapaa@vamia.fi 

Fontin koko
Kontrasti