Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi - Vamia

Liiketoiminnan perustutkinto, merkonomi

Liiketoiminnan perustutkinto (merkonomi) antaa sinulle valmiudet liike-elämän monipuolisiin ja vaihteleviin työtehtäviin. Jos toivoisit tulevaisuudessa työskenteleväsi esimerkiksi laskutuksen, palkanlaskennan tai kirjanpidon tehtävissä, niin tämä koulutus sopii sinulle. Tutkinnon laaja-alaisuudesta kertoo se, että voit halutessasi suuntautua myös myynnin, asiakaspalvelun tai vaikka some-markkinoinnin työtehtäviin. Opiskelussa painottuu käytännön tekeminen.  Tutkinto ei vaadi alan aikaisempia opintoja ja siten sopii hyvin myös ammatinvaihtajille.

Tarjoamme sinulle kahta vaihtoehtoista toteutustapaa:

Etäopiskelupainotteinen toteutus, mikäli sinulla on aiempi toisen asteen tutkinto, tai

Lähiopiskelupainotteinen toteutus, mikäli sinulla EI ole aiempaa toisen asteen tutkintoa

 

Koulutusaika

 

Etäopiskelupainotteinen toteutus:

 

Koulutus kestää keskimäärin 1,5 – 2 vuotta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:

24.8.2020

14.9.2020

15.1.2021

Edellä mainittujen ryhmäaloitusten lisäksi koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos esimerkiksi haluat suorittaa vain osatutkinnon tai tulet jatkamaan kesken jääneitä opintoja. Nämä aloitusajankohdat sopivat ammatinvaihtajille ja henkilöille, jotka täydentävät osaamistaan.

 

Lähiopiskelupainotteinen toteutus:

 

Koulutus kestää keskimäärin 2,5- 3 vuotta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:

3.8.2020

 

10.1.2021

Koulutuksen voi aloittaa myös muina aikoina opinto-ohjaajan/opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, mikäli ryhmässä on tilaa.

Tammikuussa alkavan ryhmän toteutuminen edellyttää riittävää hakijamäärää.

 

Hakuaika

 

Etäopiskelupainotteinen opiskelu:

 

Koulutus alkaa                             Haku päättyy                               Haastattelut / Soveltuvuuskokeet

24.8.2020                                       14.8.2020                                       viikoilla 32-34

14.9.2020                                       4.9.2020                                         viikoilla 36-37

15.1.2021                                       15.12.2020                                     viikolla 49-50

 

Lähiopiskelupainotteinen opiskelu:

 

Koulutus alkaa                                                                                      

3.8.2020                                                                                                  

10.1.2021                                                                                                

 

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Opinto-ohjaaja / opettaja ottaa sinuun tämän jälkeen yhteyttä.

 

 

Koulutuksen kuvaus

Liiketoiminnan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinnon kolme pakollista osioita johdattavat sinut liiketalousalan tehtäviin.  Näiden pakollisten opintojen osuus on 55 osaamispistettä. Niiden lisäksi voit valita urasuunnitelmasi mukaisia valinnaisia osioita. Tarjolla on opintoja mm. palkanlaskenta, laskutus, kirjanpito ja tilinpäätöskirjaukset. Tällöin suuntaudut taloushallinnon työtehtäviin. Mikäli toiveenasi on asiakaspalvelu, myynti ja markkinointi voit valita esim. myynnin, markkinointiviestinnän, palvelumuotoilun ja tapahtumatuotannon valinnaiset osiot.  Voit opiskella myös yritystoimintaa sekä yritystoiminnan suunnittelua. Valinnaisten opintojen laajuus tulee olla 90 osp.

 

Koulutuksen toteutus

 

Etäopiskelupainotteinen toteutus:

Koulutus on tarkoitettu hakijoille, joilla on jo aikaisempi toisen asteen tutkinto (lukio tai ammatillinen perustustutkinto), ammatinvaihtajille tai henkilöille, jotka ovat täydentämässä aikaisempaa osaamistaan. Koulutukseen sisältyy lähiopiskelupäiviä 1-3 päivää viikossa. Lähipäivien määrään vaikuttaa sekä aikaisempi osaamisesi että se kuinka nopeasti haluat opinnoissasi edetä. Lähiopintojen päiviä on sekä Hansa-kampuksella (Ruutikellarintie) että Sampokampuksella (Sepänkyläntie). Opinnot järjestetään pääsääntöisesti klo 9-15. Lähiopiskelupäivät on teemoitettu ja kukin päivä koostuu samasta aihekokonaisuudesta. Lähipäivien tehtävät ja materiaalit jaetaan Teams-oppimisalustan kautta ja voit suorittaa niitä oman suunnitelmasi mukaan. Merkonomitutkinnon koulutuksessa painotamme käytännön osaamista ja alan työtehtävissä toimimista. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen osuus on suuri ja jakso voi kestää jopa 6-12 kk.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.

 

Lähiopiskelupainotteinen toteutus:

Koulutus on pääosin lähiopiskelua 5 päivää viikossa, opetus ajoittuu klo 8-16 väliseen aikaan lukujärjestyksen mukaan. Lähipäivien määrään vaikuttaa sekä aikaisempi osaamisesi että se kuinka nopeasti haluat opinnoissasi edetä. Lähiopintojen päivät ovat Hansa-kampuksella osoitteessa Ruutikellarintie 2-4. Opinnot suoritetaan erilaisten työskentelytapojen avulla, yksilöllisesti ja ryhmässä. Oppimista tapahtuu sekä koulussa että oikeilla työpaikoilla. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen osuus on n. 6 kk koko opiskeluajasta.

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset:

Valintaperusteet ja jatkuva haku>>

 

Lisätietoja

 

Etäopiskelupainotteinen koulutus:

Opinto-ohjaaja Sirpa Timmerbacka 0400 399 236; sirpa.timmerbacka@vamia.fi

 

Lähiopiskelupainotteinen koulutus:

Opinto-ohjaaja Minna Eteläpää; minna.etelapaa@vamia.fi (päiväopetus 5 pv/viikko)

Fontin koko
Kontrasti