Terveydenhuollon sihteeripalvelut, tutkinnon osa Liiketoiminnan ammattitutkinnosta, Työvoimakoulutus (706007)

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Liiketoiminnan ammattitutkinnon tutkinnon osa Terveydenhuollon sihteeripalvelut. Tutkinnon osan suorittaminen antaa valmiuksia toimia sosiaali- ja terveydenhuollon sihteerin palvelutehtävissä ja käsitellä potilasasiakirjoja.

Koulutus on työvoimakoulutusta ensisijaisesti työttömille työnhakijoille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joilla on lähihoitajan, merkonomin tai muu soveltuva aikaisempi koulutus.

Lisätiedot

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ
– Sosiaali- ja terveysalan säädökset, määräykset, ohjeet ja eettiset periaatteet -, sosiaali- ja terveysalan palvelujärjestelmä

– Asiakaspalvelun toimintaperiaatteet ja asiakkaan kohtaaminen, hoitotyön perusteet mm. lääketieteellinen sanasto ja yleisimpiin toimenpiteisiin ja tutkimuksiin liittyvät termit

– Sihteeripalvelut kuten ajanvaraus, lähete, lääkärinlausunto, hoitopolku, maksujärjestelmä, laskutusperusteet

– Potilasasiakirjojen käsittelyn säädökset ja ohjeet, lääkärinlausuntojen ja muiden tietojen lähettämisen määräykset

– Asiakirjahallinnon tehtävät, käsitteet, toimijat ja dokumentit, asiakas- ja henkilötietolait, tietoturvallisuus, tietosuoja, arkistointi

– Sihteerityön perustaidot mm. työvälineohjelmat

KOULUTUKSEN TOTEUTUS
Koulutus on päätoimista päivä/monimuoto-opiskelua, joka sisältää lähi- ja verkko-opintoja sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lisäksi toteutetaan ohjausta yksilö- ja ryhmäohjauksena.

Koulutuksen alussa jokaisen opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, HOKS. Tutkinnon osan suoritus/näytöt tehdään ja arvioidaan työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana.

KOULUTUKSEN KESTO
Noin 5 kk henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaan.

TAVOITE
Koulutuksen aikana suoritetaan Liiketoiminnan ammattitutkinnon 1 tutkinnon osa Terveydenhuollon sihteeripalvelut. Tutkinnon osan laajuus on 60 osaamispistettä.

HAKEMINEN
Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata Oma asiointi -palvelussa osoitteessa te-palvelut.fi.

Haastattelut pidetään 7.9.2022 Pohjanmaan TE-toimistossa, Vaasan toimipaikassa. Kutsut haastateltaville lähetetään tekstiviestillä.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

LISÄTIETOJA
Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 tai koulutusneuvonta@te-toimisto.fi
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.

KOULUTUKSEN YHTEYSHENKILÖT
Opinto-ohjaaja Sirpa Timmerbacka, sirpa.timmerbacka@vamia.fi puh 0400 399 236
tai opinto-ohjaaja Kati Rasinmäki, kati.rasinmaki@vamia.fi puh 040 624 9854
tai vastuuopettaja Sari Wilkman, sari.wilkman@vamia.fi puh 040 549 7032