Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto maahanmuuttajille

Koulutusaika

Koulutus alkaa 27.1.2020. Päättyminen henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Koulutuksen kesto n. 2v-2½v. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aiemmin suoritetut koulutukset.

Hakuaika

Päättyy 12.1.2020. Olemme yhteydessä hakijoihin joulukuussa 2019/tammikuussa 2020.

Muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi.

Koulutuksen kuvaus

Koulutus on suunnattu maahanmuuttajataustaisille hakijoille. Koulutuksen alussa on n. 6kk opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja. Nämä opinnot sisältävät mm. S2-kielen (suomi toisena kielenä) opetusta, kone-ja tuotantotekniikan ammattisanastoa, käytännön harjoitustöitä, alalla tarvittavan matematiikan ja tietotekniikan opetusta. Syyskuussa 2020 aloitetaan kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon tutkinnon osien suorittaminen.

Kun valmistut, voit työskennellä kone- ja tuotantotekniikan erilaisissa työtehtävissä. Voit suuntautua joko valmistus- tai asennustöihin. Alan tärkeimpiä työtehtäviä ovat levy- ja hitsaustyöt, CNC-koneistus, kokoonpano- ja asennustyöt.

Tutkintorakenteeseen voit tutustua tarkemmin osoitteessa https://eperusteet.opintopolku.fi 

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (koneasentaja, koneistaja tai levyseppähitsaaja) tai osatutkinto sekä työllistymistä alalle.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kone-ja tuotantotekniikan alasta kiinnostuneille maahanmuuttajataustaisille hakijoille.

Paikka/tietoa opiskelusta

Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Sampo-kampuksen tiloissa (Sepänkyläntie 16, 65100 Vaasa) painottuen käytännön läheiseen lähiopetukseen. Sampo-kampuksella opiskellaan nykyaikaisissa tiloissa samoilla koneilla ja työvälineillä, joita käytetään myös työelämässä. Opiskeluun sisältyy myös etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksen alussa kaikille opiskelijoille tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Hinta

Koulutus on maksuton

Lisätietoja

Opettaja Lasse Syrjälä 040 7402208, VAMIA 040 1325802, lasse.syrjala@vamia.fi

Opinto-ohjaaja Kati Ahonen, VAMIA 040 128 1935, kati.ahonen@vamia.fi

Fontin koko
Kontrasti