KONE- JA TUOTANTOTEKNIIKAN PERUSTUTKINTO MAAHANMUUTTAJILLE, PÄIVÄKOULUTUS
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto-opinnoissa saat osaamista kone- ja tuotantotekniikan työtehtäviin. Kun valmistut, voit työskennellä esimerkiksi suunnittelu-, valmistus-, kokoonpano- ja/tai asennustyötehtävissä. Alan tärkeimpiä työtehtäviä ovat levy- ja hitsaustyöt, CNC-koneistus, kokoonpano- ja asennustyöt.
Koulutuksen alussa on n. 6kk opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja (OPVA). Nämä opinnot sisältävät mm. S2-kielen (suomi toisena kielenä) opetusta, kone-ja tuotantotekniikan ammattisanastoa, käytännön harjoitustöitä, alalla tarvittavan matematiikan ja tietotekniikan opetusta. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon tutkinnon osien suorittaminen aloitetaan OPVA-opintojen jälkeen
Koulutus on suunnattu kone- ja tuotantotekniikan alasta kiinnostuneille maahanmuuttajataustaisille hakijoille.
Koulutusaika
Koulutus kestää keskimäärin 24kk henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen.
Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:
25.1.2021
Edellä mainitun ryhmäaloitusten lisäksi koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.
Hakuaika
Koulutus alkaa Haku päättyy Haastattelut/ Soveltuvuuskokeet
25.1.2021 17.1.2021 viikolla 2-3/2021. Kielikoe joulukuussa 2020
Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksesi milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/ opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.
Koulutuksen kuvaus
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Koko tutkinnon laajuus on 180 osp.
Koulutuksen tavoitteena on suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (koneasentaja, koneistaja tai levyseppähitsaaja) sekä työllistyä alalle.
Tutkintorakenteeseen voit tutustua tarkemmin osoitteessa https://eperusteet.opintopolku.fi
Koulutuksen toteutus
Opetus on lähiopetusta maanantai-perjantai, 4-5 päivää viikossa. Opinnot järjestetään pääsääntöisesti klo 8-15. Opiskeluun sisältyy myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksen alussa kaikille opiskelijoille tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.
Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Sampo-kampuksen tiloissa (Sepänkyläntie 16, 65100 Vaasa) Sampo-kampuksella opiskellaan nykyaikaisissa tiloissa samoilla koneilla ja työvälineillä, joita käytetään myös työelämässä.
Opiskelijaksi ottamisen edellytykset
Valintaperusteet
https://vamia.fi/wp-content/uploads/2020/04/Valintaperusteet.pdf
Tutkinnon ohjeellinen suomen kielen kielitaitovaatimus A2.2.
Lisätietoja
Opinto-ohjaaja Kati Ahonen 040 128 1935, kati.ahonen@vamia.fi
Lehtori Lasse Syrjälä 040 7402208, lasse.syrjala@vamia.fi