Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto maahanmuuttajille, päiväkoulutus - Vamia

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto maahanmuuttajille, päiväkoulutus

KONE- JA TUOTANTOTEKNIIKAN PERUSTUTKINTO MAAHANMUUTTAJILLE, PÄIVÄKOULUTUS

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto-opinnoissa saat osaamista kone- ja tuotantotekniikan työtehtäviin. Kun valmistut, voit työskennellä esimerkiksi suunnittelu-, valmistus-, kokoonpano- ja/tai asennustyötehtävissä. Alan tärkeimpiä työtehtäviä ovat levy- ja hitsaustyöt, CNC-koneistus, kokoonpano- ja asennustyöt.

Koulutuksen alussa on n. 6kk opiskeluvalmiuksia tukevia opintoja (OPVA). Nämä opinnot sisältävät mm. S2-kielen (suomi toisena kielenä) opetusta, kone-ja tuotantotekniikan ammattisanastoa, käytännön harjoitustöitä, alalla tarvittavan matematiikan ja tietotekniikan opetusta. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon tutkinnon osien suorittaminen aloitetaan OPVA-opintojen jälkeen

Koulutus on suunnattu kone- ja tuotantotekniikan alasta kiinnostuneille maahanmuuttajataustaisille hakijoille.

 

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 24kk henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen.

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:

25.1.2021

Edellä mainitun ryhmäaloitusten lisäksi koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

 

Hakuaika

Koulutus alkaa                            Haku päättyy                               Haastattelut/ Soveltuvuuskokeet

25.1.2021                                       17.1.2021                                       viikolla 2-3/2021. Kielikoe joulukuussa 2020

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksesi milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/ opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

 

Koulutuksen kuvaus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto koostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Koko tutkinnon laajuus on 180 osp.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (koneasentaja, koneistaja tai levyseppähitsaaja) sekä työllistyä alalle.

 

Tutkintorakenteeseen voit tutustua tarkemmin osoitteessa https://eperusteet.opintopolku.fi

 

 

 

Koulutuksen toteutus

Opetus on lähiopetusta maanantai-perjantai, 4-5 päivää viikossa. Opinnot järjestetään pääsääntöisesti klo 8-15. Opiskeluun sisältyy myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksen alussa kaikille opiskelijoille tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Sampo-kampuksen tiloissa (Sepänkyläntie 16, 65100 Vaasa) Sampo-kampuksella opiskellaan nykyaikaisissa tiloissa samoilla koneilla ja työvälineillä, joita käytetään myös työelämässä.

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Valintaperusteet

https://vamia.fi/wp-content/uploads/2020/04/Valintaperusteet.pdf

Tutkinnon ohjeellinen suomen kielen kielitaitovaatimus A2.2.

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Kati Ahonen 040 128 1935, kati.ahonen@vamia.fi

Lehtori Lasse Syrjälä 040 7402208, lasse.syrjala@vamia.fi

Fontin koko
Kontrasti