Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, iltakoulutus - Vamia

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, iltakoulutus

KONE- JA TUOTANTOTEKNIIKAN PERUSTUTKINTO, ILTAKOULUTUS

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto antaa hyvä valmiudet työskennellä erilaisissa kone- ja tuotantotekniikan työtehtävissä. Iltakoulutuksena järjestämme levyseppähitsaajan osaamisalaan suuntautuvia opintoja. Levyseppähitsaajana osaat mm. suunnitella sekä valmistaa piirustusten mukaisia levytöitä, hitsaustöitä sekä metallirakennetöitä käyttäen työn kannalta tarkoituksenmukaisia koneita- ja laitteita.

Koulutus on tarkoitettu levyseppähitsaajan työtehtävistä kiinnostuneille sekä alan osaajille, jotka haluavat täydentää osaamistaan. Tutkinto ei vaadi alan aikaisempia opintoja. Tutkinto soveltuu hyvin myös työn ohella suoritettavaksi

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 24kk henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aiemmin suoritetut koulutukset.

Koulutukseen on jatkuva haku. Koulutuksen voi aloittaa opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

Hakuaika

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksesi milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/ opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

Koulutuksen kuvaus

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon laajuus on 180osp. Levyseppähitsaajan opinnot koostuvat ammatillisista tutkinnon osista (asennus- ja automaatiotyöt, valmistustyötehtävissä toimiminen ja hitsaus- ja levytyöt ) sekä valinnaisista osaamista syventävistä ammatillisista tutkinnon osista (mm. levytyökeskuksen käyttö, robotin käyttö, alumiinin ja ruostumattoman teräksen hitsaus), yht. 145osp ja yhteisistä tutkinnon osista, yht. 35osp. Voit tulla halutessasi suorittamaan myös osatutkinnon, jolloin valitset itse haluamasi/tarvitsemasi tutkinnon osat.

Tutkintorakenteeseen voit tutustua tarkemmin osoitteessa https://eperusteet.opintopolku.fi

Koulutuksen toteutus

Koulutus painottuu käytännönläheiseen lähiopetukseen kahtena iltana viikossa. Opinnot järjestetään pääsääntöisesti klo. 17-20.30. Opiskeluun sisältyy myös etäopetusta. Koulutukseen voidaan sisällyttää myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Koulutuksen alussa kaikille opiskelijoille tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Sampo-kampuksen tiloissa (Sepänkyläntie 16, 65100 Vaasa) Sampo-kampuksella opiskellaan nykyaikaisissa tiloissa samoilla koneilla ja työvälineillä, joita käytetään myös työelämässä.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Valintaperusteet

https://vamia.fi/wp-content/uploads/2020/04/Valintaperusteet.pdf

Tutkinnon ohjeellinen suomen kielen kielitaitovaatimus A2.2.

 

Lisätietoja:

Opinto-ohjaaja Kati Ahonen 040 128 1935, kati.ahonen@vamia.fi

Lehtori Marko Haikonen 0405526821, marko.haikonen@vamia.fi

Lehtori Janne Mäkinen 040 132 5802, janne.makinen@vamia.fi

oppisopimus@vamia.fi

Fontin koko
Kontrasti