Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kosmetologi ja/tai kosmetiikkaneuvoja, päiväkoulutus

Kosmetologin työssä pääset suunnittelemaan, toteuttamaan ja markkinoimaan asiakkaalle kasvojen, vartalon, jalkojen ja käsien hoitoja sekä ehostusta. Hoidat ihmistä päästä varpaisiin ja näin ennaltaehkäiset erilaisia sairauksia ja kosmeettisia haittoja. Työ vaatii siisteyttä, luotettavuutta ja kykyä tulla toimeen kaikenlaisten ja -ikäisten ihmisten kanssa. Ihoallergiset oireet ja ärsytysihottumat ovat kuitenkin merkkejä alalle soveltumattomuudesta.

Kosmetiikkaneuvojan työssä ohjaat asiakkaita ihon ja kauneuden hoidossa, sekä osaat myydä ja markkinoida tuotteita ja palveluita. Kosmetiikkaneuvojana olet ihonhoidon ja kosmetiikkatuotteiden asiantuntija. Työsi vaatii asiakaspalveluhenkisyyttä ja esiintymistaitoa

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 24 kuukautta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:

2.8.2022

Koulutukseen on lisäksi jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan / opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos esimerkiksi tulet jatkamaan kesken jääneitä opintoja.

Opinto-ohjaaja on yhteydessä hakijoihin. Huomaathan kuitenkin, että oppilaitos on suljettuna heinäkuun ajan.

 

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksen aikana suoritetaan hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto näyttöinä. Koulutus tähtää tutkinnon suorittamisessa tarvittavien taitojen oppimiseen. Opiskelemme muun muassa kasvohoitopalveluita, käsi- ja jalkahoitopalveluita, myyntityötä, asiakaspalvelua ja yrittäjyyttä.

Kosmetologi on ennen kaikkea asiakaspalveluosaaja. Hän on sosiaalinen, luotettava, ammattitaitoinen ja tehokas. Hän suunnittelee työpäivänsä ja –tehtävänsä ammattimaisesti ja itsenäisesti.

 

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opintoina sekä työpaikalla oppimalla. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Perustutkinnot: https://vamia.fi/hakijoille/ammatillinen-perustutkinto/