Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto, erikoiskosmetologi, kampaajamestari - Vamia

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto, erikoiskosmetologi, kampaajamestari

Hakuaika: Jatkuva haku 

Koulutus alkaa: 1.11.2021

Koulutuksen kesto: Koulutuksen kesto on noin 1,5-2 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.

Toteutusmuoto: Monimuoto-opetus, opetusta järjestetään kolmena päivänä kuukaudessa 

Kohderyhmä: Koulutus on tarkoitettu kauneudenhoitoalalla työskenteleville kosmetologeille ja parturi-kampaajille, jotka haluavat syventää ammatillista osaamistaan.

 

Pääsyvaatimukset: Hakijalla tulee olla suoritettuna saman alan perustutkinto. Lisäksi hakijalla tulee olla alan työpaikka, kiinnostus alaa kohtaan, hyvä terveys sekä edellytykset tuottaa alan työtehtävissä tarvittavaa palvelua. Alan työkokemus katsotaan eduksi.

Opiskelijavalinta tapahtuu haastattelun perusteella. 

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa saat kutsun kielikokeeseen.

 

Koulutuksen kuvaus: Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon ihon erikoishoidon osaamisalan suorittanut osaa tehdä asiakkaille ihonhoidon palvelukokonaisuuksia erikoishoitomenetelmillä. Hänellä on monipuoliset kädentaidot ja erikoisosaamista erilaisista työ- ja hoitomenetelmistä. Erikoiskosmetologi osaa palvella asiakkaita yksilöllisesti ja korkeatasoisesti tuotetuntemustaan ja erikoisosaamistaan laajasti hyödyntäen. Hän osaa luoda yhteistyöverkostoja muiden asiantuntijoiden kanssa, johtaa asiakkuuksia ja tuottaa lisäarvoa asiakkaille kehittämällä palveluja. Erikoiskosmetologi osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa erilaisia projekteja. Hän osaa huolehtia työ- ja asiakasturvallisuudesta kaikissa tilanteissa ja kehittää työyhteisöään sekä edistää kestävää kehitystä. Hän osaa arvioida omaa työtänsä, hyödyntää sitä oman työnsä kehittämiseksi ja osaksi omaa urasuunnitteluaan. Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon hiusten muotoilun osaamisalan suorittanut osaa tehdä asiakkaille kampauksen ja ehostuksen palvelukokonaisuuksia vaativilla värjäys-, rakennekäsittely- ja kampaajatekniikoilla. Hänellä on monipuoliset kädentaidot ja erikoisosaamista erilaisista työ- ja hoitomenetelmistä. Kampaajamestari osaa palvella asiakkaita yksilöllisesti ja korkeatasoisesti tuotetuntemustaan ja erikoisosaamistaan laajasti hyödyntäen. Hän osaa luoda yhteistyöverkostoja muiden asiantuntijoiden kanssa, johtaa asiakkuuksia ja tuottaa lisäarvoa asiakkaille kehittämällä palveluja. Kampaajamestari osaa suunnitella, toteuttaa ja johtaa erilaisia projekteja. Hän osaa huolehtia työ- ja asiakasturvallisuudesta kaikissa tilanteissa ja kehittää työyhteisöään sekä edistää kestävää kehitystä. Hän osaa arvioida omaa työtänsä, hyödyntää sitä oman työnsä kehittämiseksi ja osaksi omaa urasuunnitteluaan.

Erikoiskosmetologilla ja kampaajamestarilla on hyvät valmiudet toimia yrittäjänä, yrityksen vastuutehtävissä, kouluttajana, myymälävastaavana, esimiehenä ja asiantuntijatehtävissä. Tutkinnon suorittanut voi toimia kosmetiikkateollisuudessa tai muodin ja kulttuurin parissa. Hän voi toimia lähialojen, kuten palvelu-, sosiaali-, terveys-, liikunta- ja hyvinvointialojen yrityksissä sekä organisaatioissa.

Koulutuksen tavoite: Koulutuksen tavoitteena on suorittaa hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto näyttönä. Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella tai yrittäjän oppisopimuksella, ota yhteyttä oppisopimus@vamia.fi 

 

Hinta: 198€, oppisopimuksella koulutus on maksuton

 

Lisätietoja: Vastuuopettaja Tea Lehtikevari, puh. 040 744 5290, opinto-ohjaaja Erika Perander, puh. 040 764 7562. oppisopimusasioissa koulutussuunnittelija Maria Virkkala 040 523 30 23. Sähköpostit: etunimi.sukunimi@vamia.fi

Fontin koko
Kontrasti