Metallialan ammatillisia valmiuksia edistävä koulutus (696175), Oy EduVamia Ab - Vamia

Metallialan ammatillisia valmiuksia edistävä koulutus (696175), Oy EduVamia Ab

Kuvaus

Koulutuksen ensisijainen tavoite on työllistyminen. Yksilöllisesti räätälöityjä koulutuksia suunnitellaan opiskelijoiden henkilökohtaisten sekä työelämän tarpeiden mukaisesti. Koulutuksen alkaessa opiskelijalle tehdään ammattitaitokartoitus, jonka avulla selvitetään työnhakijan pätevyys ja koulutustarve metalli- tai talotekniikan aloille. Kartoituksen jälkeen laaditaan henkilökohtaiset jatkosuunnitelmat vuorovaikutteisesti opiskelijan kanssa. Koulutukseen sisältyy tarpeen mukaan työturvallisuus-, ensiapu-, tulityö- tai trukkikorttikoulutus.

Nämä koulutukset eivät johda tutkintoon. Jatko-opintoina on mahdollisuus suorittaa tutkintoja.

Lisätiedot

Koulutuksen kohderyhmään kuuluvat työttömät, joilla on koulutustarve sekä kiinnostus metalli- tai talotekniikan aloille esim. koneistaja, hitsaaja, kunnossapitoasentaja tai putkiasentaja. Putkiasentajan koulutuksissa painotetaan uusiutuvia- sekä hybridienergiajärjestelmien asennusta. Koulutuksen avulla edistetään hakijoiden työllistymistä tai jatkokoulutukseen sijoittumista (tutkinto).

Kielen- ja muun oppimisen tuki sekä ohjaus sisällytetään henkilökohtaistamissuunnitelmaan. Koulutuksen sisältö on työelämälähtöinen ja käytännönläheinen.

Koulutus antaa valmiudet työskentelyyn metalliteollisuus- tai talotekniikka-alojen yrityksissä nykyaikaisissa valmistus-, kokoonpano-, asennus-, korjaus- sekä huolto- ja kunnossapitotehtävissä.

Opiskelu tapahtuu monimuoto-opiskeluna painottuen käytännön läheiseen lähiopetukseen Vamia:n tiloissa Sampo- kampuksella Sepänkyläntiellä tai vaihtoehtoisesti työssäoppimispaikassa, jossa tehdään yhdessä työnantajan kanssa työssäoppimissuunnitelma. Opintoihin kuuluu aina orientaatiojakso, monimuoto-opiskelu sekä mahdollisuuksien mukaan työssäoppimisjakso alan yrityksissä. Talotekniikka-alojen koulutukset toteutetaan iltakoulutuksena oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Esimerkkikoulutuksia, joita voidaan räätälöidä tarpeen mukaan:

SORVAUS:
-manuaalisorvaus
-CNC- sorvaus
  -ohjelmointi
  -pyörivät työkalut

JYRSINTÄ:
manuaalijyrsintä
CNC- jyrsintä
  -ohjelmointi
  -3-, 4-, 5- akselinen

CAD/CAM
-2D- työstöratojen valmistus
-3D- työstöratojen valmistus
3D- mittaus

JOUSTAVAT VALMISTUSMENETELMÄT FMS
– Robotti (simulointi, ohjelmointi)

HITSAUS
-MIG/MAG
-Puikko
-TIG
-Kaasu
-Teollisuusputkistojen hitsaus

LEVYTYÖT
-Levyalan CNC- valmistus
-Särmäys
-Ohutlevytyöt

2D/3D- MALLINNUS

HITSAUSHENKILÖSTÖN PÄTEVÖINNIT

TALOTEKNIIKKA
-Hybridijärjestelmien asennus
-Uusiutuvien energiajärjestelmien asennus
-Talotekniikan perusteet

KONEENASENNUS/KUNNOSSAPITO:
 – Hydrauliikka
 – Putkistopassi
 – Pneumatiikka
 – Koneiden ja laitteiden huolto
 – Kunnossapidon mittaukset
 – Sähkömekaaniset asennukset

HAKEMINEN:
Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata Oma asiointi -palvelussa osoitteessa te-palvelut.fi.
 
Hakijoille pidetään haastatteluja noin kolmen viikon välein Pohjamaan työ- ja elinkeinotoimistossa Vaasan toimipisteessä. Kutsut haastateltaville lähetetään tekstiviestillä.

LISÄTIETOJA:
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.

KOULUTUKSEN YHTEYSHENKILÖT:
Vastuukouluttaja Marko Haikonen, puh 040 5526821, tai marko.haikonen@vamia.fi

Opinto-ohjaaja Kati Ahonen puh. 040 128 1935 tai kati.ahonen@vamia.fi

Fontin koko
Kontrasti