Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto, dieettikokki, työn ohessa - Vamia

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto, dieettikokki, työn ohessa

Dieettikokki huomioi asiakkaiden yksilölliset tarpeet ja elintarviketurvallisuuden. Hänellä on laaja-alaiset tiedot ravitsemuksesta ja erityisruokavalioiden toteuttamisesta sekä edellytykset ylläpitää ja kehittää ammattitaitoaan. Hän työskentelee itsenäisesti ja vastuullisesti valmistaen asiakkaan erityisruokavalion mukaisia ja eettiseen vakaumukseen perustuvia ruokalajeja ja aterioita. Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon suorittanut dieettikokki työskentelee toimipaikan dieettikokkina tai erityisruokavalioista vastaavana kokkina.

Koulutusaika

Koulutuksen kesto noin yksi vuosi henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaisesti. Opiskelet monimuotoisesti työn ohessa. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aiemmin hankittu osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:

31.8.2020

Edellä mainitun aloituspäivän lisäksi koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan/opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos esimerkiksi haluat suorittaa vain osatutkinnon tai tulet jatkamaan kesken jääneitä opintoja.

Hakuaika

Koulutus alkaa                         Haku päättyy                            Haastattelut/Soveltuvuuskokeet

31.8.2020                                  16.8.2020                                  koko hakuajan, viimeistään viikolla 34            

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan

Koulutuksen kuvaus

Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinnon laajuus on 160 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta, Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä sekä valinnaisista tutkinnon osista.

Koulutuksen toteutus

Koulutukseen osallistutaan työn ohessa. Lähiopetusta yhtenä iltana viikossa klo 16-20.00 sekä noin kerran kuukaudessa lauantaisin. Lähiopetusten välissä opiskelija tekee oppimistehtäviä teemoihin liittyen. Opettajalta saat tarvittaessa myös henkilökohtaista ohjausta opintoihin.

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Erikoisammattitutkinnot: https://vamia.fi/hakijoille/erikoisammattitutkinto/

Tutkinnossa edellytyksenä on hyvä suomen kielen taito.

Koulutuksessa aloittaminen edellyttää alan työpaikkaa ja aikaisempaa koulutusta ja/tai kokemusta alalta.

 

Koulutuksen hinta

198 €

Oppisopimuksella ilmainen

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Erika Perander 040 764 7562; erika.perander@vamia.fi

Oppisopimusasioissa koulutussuunnittelija Mia Malmsten 040 485 8088, s-posti mia.malmsten@vamia.fi

Fontin koko
Kontrasti