Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja, työvoimakoulutus (706095)

RAKENNUSALAN PERUSTUTKINTO, talonrakentaja (nro 706095)

 

Koulutus alkaa:    4.10.2022

Haku päättyy:      16.9.2022

Opiskelupaikkoja: 8

 

Kuvaus

Koulutus antaa hyvät perusvalmiudet työskennellä rakennustyömailla. Työmaalla talonrakentajan työtehtävät vaativat monen eri työvaiheen tuntemusta. Rakennusala tarjoaa mielenkiintoista ja haastavaa työtä alan ammattilaisille uudisrakennustyömailla, rakennusten peruskorjauskohteissa ja kiinteistöjen kunnossapitotehtävissä.

Koulutuksessa painotetaan energiatehokkaan rakentamisen merkitystä. Opiskelijalla on mahdollisuus valita valinnaisena tutkinnon osana mm. korjausrakentaminen.

Lisätiedot

TAVOITE:
Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa rakennusalalle uutta työvoimaa. Koulutus antaa opiskelijalle perustiedot rakennusalan töistä ja valmiudet suorittaa rakennusalan perustutkinto tai osatutkinto sekä työllistyä alalle.

KOHDERYHMÄ JA PÄÄSYVAATIMUKSET:
Koulutuksen kohderyhmään kuuluvat työttömät, joilla on koulutustarve sekä kiinnostus rakennusalaan. Työturvallisuus edellyttää normaalia työterveyttä ja hyvää fyysistä kuntoa.

Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, kutsutaan hänet myös kielikokeeseen. Suomen kielen taitotasovaatimukset ovat A2.2.
Kielikoe pidetään 21.9.2022/VAMIA, kutsut lähetetään tekstiviestillä.

TUTKINTO:
Rakennusalan perustutkinto, talonrakentaja muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta, neljästä valinnaisesta tutkinnon osasta sekä yhteisistä tutkinnon osista.

**********************************************************************

Ammatilliset tutkinnon osat, 145 osp

Pakollinen tutkinnon osa

Perustustyöt
Tutkinnon osassa perehdytään rakennuksen perustustöihin huomioiden eri rakennusmateriaalit ja perustustavat.

Runkotyöt
Tutkinnon osassa käsitellään kaikki rakennuksen runkovaiheen työtehtävät, joihin sisältyy kantavien rakenteiden, lähinnä seinä-ja kattorakenteiden pystytystyöt eri rakennusmateriaaleilla.

Valinnaiset tutkinnon osat (valitaan 4)

Valinnaisilla tutkinnon osilla on mahdollisuus perehtyä mm. ulkoverhous- ja kattotöihin, sisävalmistusvaiheen töihin sekä korjausrakentamiseen.

YHTEISET tutkinnon osat 35 osp

Yhteiset tutkinnon osat sisältävät mm. uraohjausta, matemaattisia opintoja, kieliopintoja, tieto- ja viestintätekniikan opintoja sekä yrittäjyyttä ja työelämätietoutta.

**********************************************************************

Lisätietoja tutkinnosta https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/1724170/ops/rakenne

OPISKELUSTA:
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, johon sisältyy lähi- ja etäopetusta. Lähiopetus toteutetaan arkisin klo 8:00 – 15:00 välisenä aikana. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana työskennellään yrityksen työaikojen tai sopimuksen mukaan.

Koulutuksen kestoon vaikuttaa opiskelijan aikaisempi osaaminen. Opiskelijan kanssa tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma. Koko tutkinnon laajuus on 180 osp.

Koulutuksen aikana on neljän viikon kesäloma heinäkuussa.

HAKEMINEN:
Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata Oma asiointi -palvelussa osoitteessa te-palvelut.fi.

Haastattelut pidetään 27.9.2022 Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa, Vaasan toimipaikassa. Kutsut haastateltaville lähetetään tekstiviestillä.

LISÄTIETOJA:
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:
Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15
Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.

KOULUTUKSEN YHTEYSHENKILÖT:
Opettaja Michael Englund, 040 671 7908, michael.englund@vamia.fi

Opinto-ohjaaja Heli Kantola, 040 834 2518, heli.kantola@vamia.fi