Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinto, erikoiskosmetologi, kampaajamestari

Erikoiskosmetologilla ja kampaajamestarilla on hyvät valmiudet toimia yrittäjänä, yrityksen vastuutehtävissä, kouluttajana, myymälävastaavana, esimiehenä ja asiantuntijatehtävissä. Tutkinnon suorittanut voi toimia kosmetiikkateollisuudessa tai muodin ja kulttuurin parissa. Hän voi toimia lähialojen, kuten palvelu-, sosiaali-, terveys-, liikunta- ja hyvinvointialojen yrityksissä sekä organisaatioissa.

 

Koulutusaika

Koulutuksen kesto on noin 1,5 – 2 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan.

 

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:

22.8.2022

 

Hakuaika

Koulutus alkaa                                                      Haku päättyy                              Haastattelut

22.8.2022                                                            5.8.2022                                     sopimuksen mukaan

Koulutukseen on lisäksi jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan / opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos esimerkiksi tulet jatkamaan kesken jääneitä opintoja.

 

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kauneudenhoitoalalla työskenteleville kosmetologeille ja parturi-kampaajille, jotka haluavat syventää ammatillista osaamistaan.

 

Koulutuksen kuvaus

Hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu seuraavista tutkinnon osista:

Asiakkuuksien johtaminen 30 osp

Projektin johtaminen 30 osp

Ihon erikoishoitopalveluissa toimiminen 60 osp / Kampaajamestaripalveluissa toimiminen 60 osp

Ekologisissa ihon- ja hiustenhoitopalveluissa toimiminen 30 osp

Työpaikkaohjaajana toimiminen 30 osp

 

Tutkinnosta voi suorittaa halutessaan vain tietyn tutkinnon osan. Ihon erikoishoitopalveluissa toimiminen ja Kampaajamestaripalveluissa toimiminen –tutkinnon osat on mahdollista aloittaa elokuussa 2022.

 

Koulutuksen toteutus

Monimuoto-opetus, opetusta on kaksi lähipäivää/kuukausi. Tutkinnon tai tutkinnon osia voi suorittaa koulutus- tai oppisopimuksella tai yrittäjän oppisopimuksella, ota yhteyttä oppisopimus@vamia.fi

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Hakijalla tulee olla suoritettuna saman alan perustutkinto. Lisäksi hakijalla tulee olla alan työpaikka, kiinnostus alaa kohtaan, hyvä terveys sekä edellytykset tuottaa alan työtehtävissä tarvittavaa palvelua. Alan työkokemus katsotaan eduksi.

Opiskelijavalinta tapahtuu haastattelun perusteella.

 

Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa saat kutsun kielikokeeseen.

Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso A2.2.

 

Hinta: koko tutkinto 198 €, yksittäinen tutkinnon osa 50 €, oppisopimuksella koulutus on maksuton

 

Lisätietoja

Vastuuopettaja Tea Lehtikevari, puh. 040 744 5290, s-posti tea.lehtikevari@vamia.fi

Opinto-ohjaaja Riitta Eskola, puh. 040 744 5156, s-posti riitta.eskola@vamia.fi

Oppisopimuksen koulutussuunnittelija Niina Topp, puh. 040 523 3023, s-posti niina.topp@vamia.fi

https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/kooste/2910072