Osallisuus ja sen toteuttaminen arjen vammaistyössä, Oy EduVamia Ab

Koulutuspäivän kuvaus ja hyödyt

Osallisuuden edistäminen ja tukeminen on vammaistyössä toteutettavaa asiakkaan arkea tukevaa toimintaa, mutta onko sinulla tiedossa mitä sillä tarkoitetaan ja miten sitä käytännössä toteutetaan? Osaatko hyödyntää menetelmiä, joilla osallisuutta voidaan edistää? Miten osallisuus ja itsemääräämisoikeus liittyvät toisiinsa? Mikäli olet kiinnostunut näiden asioiden kehittämisestä työssäsi, tämä koulutus sopii sinulle, sillä tavoitteena on oppia huomaamaan miten arjessa voit osallisuutta tukea ja millaisia menetelmiä voit hyödyntää työssäsi. Saat eväitä omaan työhösi ja omille asiakkaillesi. Kokemusten ja onnistumisten jakaminen ryhmässä, monipuolistaa oppimista ja yhdessä pohtien voidaan haasteellisiksi koettuihin asioihin etsiä ratkaisuja. Lähestymistapa on ratkaisukeskeinen. Vaikka näkökulma koulutuksessa painottuu vammaistyöhön, hyötyvät koulutuksesta myös esim. muiden asiakasryhmien kanssa työskentelevät henkilöt, lähihoitajat tai henkilökohtaiset avustajat.

Sisältö

  • Mitä osallisuus on?
  • Toiminnanohjaus periaatteet ja merkitys osallisuudelle
  • Yhteiskunnallinen, toiminnallinen ja yhteisöllinen osallisuus
  • Esteet mahdollisuuksiksi
  • Osallisuuden edistämisen menetelmiä

Koulutusaika

Päivämäärä: 10.11.2022

Kellonaika: klo 9.00 -15.30

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen viimeistään 3.11.2022. Paikkoja on rajoitetusti ja mukaan pääsee ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kouluttaja

Satu Laakso, sosionomi ylempi (AMK), kehitysvammaisten ohjaaja, sosiaalikasvattaja, lehtori, ammatillinen erityisopettaja ja Vammaistyön käsikirjan (v. 2020) yksi tekijöistä. Vuosien työkokemus vammaisalan erilaisista tehtävistä ja johtamisesta sekä muista sote- ja kasvatusalan tehtävistä, projektityöstä ja kehittämisestä.

Hinta

190 € (alv 0 %) / osallistuja 235,60 € (alv 24 %)

Peruutusehto

Jos et pysty osallistumaan koulutukseen, peruutathan osallistumisesi viimeistään ilmoittautumisen päättymispäivänä sähköpostilla osoitteeseen juho.hernesaho@edu.vaasa.fi . Muussa tapauksessa laskutamme koulutuksen hinnan.

Pidätämme oikeuden peruuttaa koulutus, mikäli hakijoita ei ole riittävästi.

Paikka

Vamia, Ruutikellarintie 2-4, Vaasa. Tarkempi tieto koulutustilasta ilmoitetaan kutsun yhteydessä.

Lisätietoa

Käytämme viestinnässä sähköpostia, muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi!

COVID-19 pandemian takia koulutukseen osallistujien on tärkeää huomioida, että lähikoulutukseen ei saa osallistua, jos on vähänkään flunssainen tai sairas.

Tarjoukset ryhmille
Järjestämme myös yrityskohtaisia koulutuksia sopimuksen mukaan. Pyydä tarjous: toimitusjohtaja Pia Finne, puh. 040 777 0958, pia.finne@edu.vaasa.fi