Työskentely hoito- ja hoiva-alalla maahanmuuttajille (710160), työvoimakoulutus

Haluatko tehdä ihmisläheistä työtä? Oletko ajatellut, että hoito- ja hoivatyö on sinun juttusi? Tässä koulutuksessa pääset tutustumaan hoito- ja hoivatyöhön, opit alan perustaitoja ja saat valmiuksia hakeutua hoitoalan ammatilliseen koulutukseen.

 

KUVAUS

Koulutus on suunnattu hoito- ja hoiva-alasta kiinnostuneille maahanmuuttajataustaisille työttömille ja työttömyysuhanalaisille TE-toimiston asiakkaille, ensisijaisesti 20 vuotta täyttäneille. Opiskelijavalinnassa huomioidaan Sora-lainsäädäntö ja koulutukseen valittavalta edellytetään hyvää terveydentilaa.

 

Tämä koulutus sopii sinulle, jos haluat tutustua sosiaali- ja terveysalaan ja saada varmuutta hakea sosiaali- ja terveysalan opintoihin. Koulutus antaa valmiuksia hakeutua 2.8.2023 Vamiassa alkavaan Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoon, Lähihoitaja. Koulutuksen päätteeksi teet yhdessä opinto-ohjaajan kanssa itsellesi jatko- tai opiskelusuunnitelman.

 

LISÄTIEDOT

Opiskelu on käytännönläheistä. Alan perustaitoja ja työtehtäviä opitaan tekemällä ja toiminnallisin menetelmin. Alla olevia sisältöjä opitaan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaan:

Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestelmä

Asiakkaan perushoito ja huolenpito

Elämänkulku kasvun eri vaiheissa

Ergonomia ja apuvälineet

Ammattieettiset periaatteet

Aseptiikka

Kehityspsykologia

Vuorovaikutustaidot

Sosiaali- ja terveysalan turvakortti

Hygieniapassi ja Ensiapu 1

Opiskelutaitojen kehittäminen

Urasuunnittelu ja työpaikkavierailut

Suomen kieliopintoja

Työssäoppiminen (maksimissaan 40 pv)

 

KOULUTUSAIKA

Koulutus alkaa 13.2.2023 ja päättyy 8.6.2023. Koulutuksen kesto on 80 päivää.

 

HAKEMINEN

Täytä hakemus ’Hae koulutukseen’ -painikkeen kautta TE-toimiston sivuilla. Hakuaika päättyy 2.2.2023. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi

 

Koska valinta koulutukseen tai mahdolliseen haastatteluun perustuvat hakemuksessa esitettyihin tietoihin, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm. miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta/miten tämä edistää työllistymistäsi.

 

LISÄTIETOJA

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

 

Haastattelut pidetään 9.2.2023 Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa, Vaasan toimipaikassa. Kutsut haastateltaville lähetetään tekstiviestillä.

 

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: 

Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15, neuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

 

YHTEYSHENKILÖ

Toni Borén puh. 040 829 4225 tai toni.boren@vamia.fi