Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, lähihoitaja, maahanmuuttajille suunnattu työvoimakoulutus (712503)

AIDOSTI IHMISEN KANSSA

Ovatko luotettavuus ja aito välittäminen sinulle ominaisia luonteenpiirteitä? Onko sinulla halu parantaa ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitojasi ja oppia tuntemaan erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten voimavarat ja toimintakyky? Lähihoitajan työssä kohtaat lapsia, nuoria, aikuisia ja vanhuksia mitä erilaisimmissa tilanteissa ja toimintaympäristöissä.

 

KOULUTUKSEN TOTEUTUS

Koulutus alkaa 2.8.2023 ja arvioitu päättymisaika on 31.5.2026 tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Koulutuksen toteuttaa Vamia ja lähiopetus on osoitteessa Ruutikellarintie 2, 65100 Vaasa.

 

KOHDERYHMÄ

Koulutus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille, joilla on kiinnostusta työskennellä lähihoitajan työssä. Alalla vaaditaan hyvää terveyttä ja soveltuvuutta. Koulutuksen järjestäjä huomioi SORA-lainsäädännön mukaiset Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, lähihoitajan, terveydentilavaatimukset hakeutumisvaiheessa.

 

Opintojen aikana opiskelijoilta pyydetään voimassa oleva rikosrekisteriote, koska osassa työssä oppimisympäristöjä rikosrekisteriote vaaditaan. Lähihoitajalta vaaditaan lisäksi hyviä ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja, ihmisen kunnioittamista sekä tasa-arvoista asiakkaan kohtaamista.

 

KOULUTUKSEN KUVAUS

Koulutus koostuu kahdesta kaikille pakollisesta tutkinnon osasta, osaamisalasta, valinnaisesta tutkinnon osasta sekä yhteisistä tutkinnon osista. Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opintoina sekä työpaikalla oppimalla. Tutkinnon laajuus on 180 osp.

 

HAKEMINEN

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi

 

Koska valinta koulutukseen tai mahdolliseen haastatteluun perustuvat hakemuksessa esitettyihin tietoihin, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm. miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta/miten tämä edistää työllistymistäsi.

 

Soveltuvuustestit järjestetään 5.-6.6.2023 Vamialla. Soveltuvuustestiin on hyvä varata koko päivä aikaa. Hakijat kutsutaan soveltuvuustestiin sähköpostitse tai tekstiviestillä. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, kutsutaan hänet myös kielikokeeseen, kielitaitovaatimus on B.1.1.

 

LISÄTIETOJA

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

 

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: 

Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15, neuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta

 

KOULUTUKSEN YHTEYSHENKILÖ

Vamian yhteyshenkilö on opinto-ohjaaja Kati Rasinmäki, puh. 040 624 9854, kati.rasinmaki@vamia.fi