SÄHKÖ- JA AUTOMAATIOALAN TÄYDENNYSKOULUTUS (nro 696098)
KUVAUS:
Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa.
Koulutuksen tarkoituksena on päivittää ja kehittää sähkö-, automaatioalan osaamistasi ja auttaa sinua työllistymään alan tehtäviin. Koulutus sopii alalla jo työskennelleille tai alaa opiskelleille, mutta myös muille sähköalasta kiinnostuneille. Koulutus tarjoaa mahdollisuuden tutustua alaan, hankkia tarvittavaa perusosaamista sekä sen jälkeen jatkaa soveltuvassa tutkintoon johtavassa koulutuksessa. Täydennyskoulutus ei sellaisenaan johda tutkintoon, mutta tutkintojen tai niiden osien suorittaminen on mahdollista jatko-opintoina.
Koulutuksen sisältö, laajuus ja aikataulu suunnitellaan yhdessä opiskelijan kanssa.
Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta.
KOULUTUKSEN KUVAUS
Henkilökohtainen opintosuunnitelma tehdään yhdessä opiskelijan kanssa aina ennen koulutuksen aloitusta. Koulutus on monimuotoista, jolloin lähiopetusta voidaan järjestää päivisin tai iltaisin sekä osa opiskelusta toteutetaan etäopiskeluna. Koululla tapahtuva opetus painottuu käytännönläheisiin harjoitustehtäviin. Etäopiskelu toteutetaan Teams-ympäristössä. Koulutuksen aikana on mahdollisuus myös työpaikoilla tapahtuvaan työharjoitteluun.
ESIMERKKEJÄ TARJOLLA OLEVISTA SISÄLLÖISTÄ SÄHKÖ- JA AUTOMAATIOTEKNIIKAN PERUSTEET
– Sähkötekniikan ja elektroniikan perusteet – Sähköalan työkalujen käyttö
– Sähkö- ja käyttöönottomittaukset – Sähköalan piirrosmerkit ja dokumentaatio KIINTEISTÖN SÄHKÖASENNUS
– Omakotitalon sähkösuunnitelmat
– Asennusmateriaalien määrittely ja valinta
– Pienjännitesähköasennuksien kaapelointi- ja kytkentätyöt
– Käyttöönottomittaukset erilaisilla mittavälineillä
RAKENNUSAUTOMAATIO (ABB, SHELLY, PLEJD, KNX)
– Rakennusautomaation hyödyntäminen uusissa ja vanhoissa sähköjärjestelmissä
– Erilaisten rakennusautomaatio sovellusten asentaminen
– Rakennusautomaatio sovellusten ohjelmointi
SÄHKÖKÄYTÖT JA TAAJUUSMUUTTAJAT (ABB, VACON)
– Sähkömoottoriasennukset
– Taajuusmuuttajan asentaminen
– Taajuusmuuttajan ohjelmointi
– Vianetsintä
AUTOMAATIO JA ROBOTIIKKA (KUKA, SIEMENS, ABB, FESTO) – Ohjelmoitavan logiikan asentaminen
– Ohjelmoitavan logiikan ohjelmointi
– Robotiikan perusteet
– Robotin ohjelmointi
Opiskelijan aikaisemmasta osaamisesta riippuen koulutuksen aikana on mahdollista osallistua sähköturvallisuustutkintoihin S1, S2 ja S3 valmentavaan koulutukseen.
Tarpeen mukaan sinulla on mahdollisuus suorittaa sähkötyöturvallisuus-, työturvallisuus-, tulityö- ja ensiapukorttikoulutukset.
TOTEUTUS
Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa.
Koulutuksessa opetusmateriaali on suomeksi. Osa opetuksesta voidaan toteuttaa englannin kielellä ammatillisen kielitaitosi kehittämiseksi.
Koulutus tapahtuu Sampo-kampuksen tiloissa (Sepänkyläntie 16, 65100 Vaasa). Sampo-kampuksella opiskellaan nykyaikaisissa tiloissa samoilla laitteilla ja työvälineillä, joita käytetään myös työelämässä.
HAKEMINEN
Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata Oma asiointi -palvelussa osoitteessa te-palvelut.fi. Hakijoille pidetään haastatteluja Teamsin kautta. Kutsut haastateltaville lähetetään tekstiviestillä. LISÄTIETOJA
Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Työvoimakoulutus on opiskelijalle
maksutonta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15 Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.
KOULUTUKSEN YHTEYSHENKILÖT
Tiimivastaava Matias Mäkelä, VAMIA 040 648 3132, matias.makela@vamia.fi
Opinto-ohjaaja Eveliina Rinta-Piirto, VAMIA 040 170 9330, eveliina.rinta-piirto@vamia.fi