Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, Uusiutuvan energian sähköasentaja/automaatioasentaja (nro 709534), työvoimakoulutus

UUSIUTUVAN ENERGIAN SÄHKÖ- JA AUTOMAATIOASENTAJA (709534)

SÄHKÖ- JA AUTOMAATIOALAN PERUSTUTKINTO

Koulutus alkaa:     23.1.2023

Haku päättyy:       12.1.2023

Haastattelut:        17.1.2023

 

KUVAUS

Sinustako sähkö- ja automaatioalan osaaja? Hakeudu monipuoliselle ja hyvin työllistävälle sähköalalle!

 

Sähköalalla tarvitaan myös tulevaisuudessa paljon osaajia vastaamaan sähkö- ja automaatioalan kasvuun. Vamian käytännönläheisestä sähkö- ja automaatioalan perustutkinnosta saat laajan osaamisen sähkö- ja automaatioalan erilaisiin asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Tarvittava osaaminen tulee käytännön työharjoitusten avulla työsalissa ja alan työpaikoilla. Riittävän työkokemuksen ja osaamisen kerryttyä voit ryhtyä myös itsenäiseksi yrittäjäksi.

 

Koulutus sisältää valinnaisen tutkinnonosan pienkylmälaitteiden ja ilmalämpöpumppujen asentaminen (e3a) ja lisäksi koulutuksen aikana harjoitellaan aurinkosähköjärjestelmän asennuksia.

 

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta.

 

KENELLE

Koulutus sopii sinulle, jos haluat hakeutua sähkö alan töihin, vaihtaa ammattia, täydentää nykyistä osaamistasi tai päivittää vanhentuneen/keskeneräisen sähköalan tai toisen asteen perustutkinnon. Voit hakea koulutukseen ilman aiempaa teknistä koulutusta ja osaamista. Koulutus sopii myös täydennyskoulutuksena insinööri- tai diplomi-insinööri tutkinnon suorittaneille, jotka haluavat saada lisää käytännön sähköasennusosaamista.

 

Työvoimakoulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on työnhaku voimassa TE-toimistoon, olet työttömyysuhan alainen, lomautettuna, osa-aikatyössä tai määräaikainen työsuhteesi on päättymässä ennen koulutuksen alkua.

 

SISÄLTÖ

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnossa opiskelet seuraavat tutkinnon osat:

– Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen 30 osp

– Pien- ja pienoisjännitesähköasennukset 45 osp

– Kappaletavara-automaatioasennukset 45 osp

– Pienkylmälaitteiden ja ilmalämpöpumppujen asentaminen 15 osp

– Paikallinen tutkinnon osa 10 osp

– Yhteiset tutkinnon osat 35 osp

 

Koko tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

 

Lisätietoja tutkinnosta https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/7854766/reformi/rakenne

 

KOULUTUKSEN TOTEUTUS

Koulutus painottuu käytännönläheiseen lähiopetukseen sekä etätehtäviin. Opinnoissa lähiopetusta on neljänä-viitenä päivänä viikossa klo 08:00-15:00 sekä tarpeen mukaan yksi etäpäivä. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana työskennellään yrityksen työaikojen tai sopimuksen mukaan. 

 

Koulutukseen sisältyy työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Samalla kun opit ammattia, luot verkostoja alan työnantajiin. Työpaikalla tapahtuva oppiminen voi tapahtua joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Oppisopimuksen aikana saat työstä palkkaa. Koulutussopimusjakson mahdollista suorittaa myös ulkomailla.

 

Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Sampo-kampuksen tiloissa (Sepänkyläntie 16, 65100 Vaasa). Sampo-kampuksella opiskellaan nykyaikaisissa tiloissa samoilla laitteilla ja työvälineillä, joita käytetään myös työelämässä.

 

HYÖDYT SINULLE

1. Uusi, monien mahdollisuuksien ammatti

2. Osaaminen kehittyvältä alalta

3. Hyvät ja monipuoliset mahdollisuudet työllistyä

 

AIKATAULU

Seuraava perustutkintokoulutus alkaa 23.1.2023. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaamisesi sekä aiemmin suorittamasi koulutukset.

 

Aikaisemmasta alan osaamisestasi riippuen, voit myös täydentää ja päivittää aikaisempaa osaamistasi suorittamalla osatutkintona yksittäisiä tutkinnon osia. Ota rohkeasti yhteyttä sähkö- ja automaatioalan opinto-ohjaajaan, niin voimme yhdessä arvioida vaihtoehdot.

 

HAKEMINEN

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata Oma asiointi -palvelussa osoitteessa te-palvelut.fi.

 

Koska valinta koulutukseen tai mahdolliseen haastatteluun perustuvat hakemuksessa esitettyihin tietoihin, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm. miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta/miten tämä edistää työllistymistäsi.

 

Haastattelut pidetään 17.1.2023 Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimistossa, Vaasan toimipaikassa. Kutsut haastateltaville lähetetään tekstiviestillä.

 

LISÄTIETOJA

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista:

Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15

Koulutusneuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta.

 

KOULUTUKSEN YHTEYSHENKILÖT

Haku- ja ohjauspalvelut VamiaGuide vamiaguide(at)vamia.fi

Opinto-ohjaajat Hans Kankkonen 040 1869396 ja Juuso Riento 040 5414121

Tiimivastaava Matias Mäkelä, 040 6483132, matias.makela(at)vamia.fi

Sähkö- ja automaatioalan opinto-ohjaaja Eveliina Rinta-Piirto, 040 1709330, eveliina.rinta-piirto(at)vamia.fi