Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, uusiutuvan energian automaatioasentaja/sähköasentaja, päiväkoulutus

PÄTEVÖIDY OSAAJAKSI SÄHKÖ- JA AUTOMAATIOALALLE? 

 
Sinustako uusiutuvan energian sähkö- ja automaatio -osaaja? Hakeudu monipuoliselle ja hyvin työllistävälle sähköalalle! 

Sähköalalla tarvitaan myös tulevaisuudessa paljon osaajia vastaamaan sähkö- ja automaatioalan kasvuun. Vamian käytännönläheisestä sähkö- ja automaatioalan perustutkinnosta saat laajan osaamisen sähkö- ja automaatioalan erilaisiin asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Tarvittava osaaminen tulee käytännön työharjoitusten avulla työsalissa ja alan työpaikoilla. Riittävän työkokemuksen ja osaamisen kerryttyä voit ryhtyä myös itsenäiseksi yrittäjäksi. 

Koulutus sisältää valinnaisen tutkinnonosan pienkylmälaitteiden ja ilmalämpöpumppujen asentaminen (e3a) ja lisäksi koulutuksen aikana harjoitellaan aurinkosähköjärjestelmän asennuksia. 

Täytä hakemus ’HAE KOULUTUKSEEN’ -painikkeen kautta. 

HYÖDYT SINULLE 

  1. Uusi, monien mahdollisuuksien ammatti
  2. Osaaminen kehittyvältä alalta 
  3. Hyvät ja monipuoliset mahdollisuudet työllistyä 

KOULUTUSAIKA 

Koulutus kestää keskimäärin 2-2,5 vuotta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen.  Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaamisesi sekä aiemmin suorittamasi koulutukset. 
 
Aikaisemmasta alan osaamisestasi riippuen, voit myös täydentää ja päivittää aikaisempaa osaamistasi suorittamalla osatutkintona yksittäisiä tutkinnon osia. Ota rohkeasti yhteyttä sähkö- ja automaatioalan opinto-ohjaajaan, niin voimme yhdessä arvioida vaihtoehdot. 
 

KOULUTUS ALKAA 

Seuraava aloitus on 25.9.2023

Haku päättyy                               Haastattelut

22.9.2023                                     elokuussa

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Opinto-ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan. Jos sinulla on jo aiemmin suoritettuja sähköalan opintoja aloitus voidaan sopia räätälöidyllä aikataululla.

 
KOULUTUKSEN KUVAUS 

Koulutus sopii sinulle, jos haluat hakeutua sähkö alan töihin, vaihtaa ammattia, täydentää nykyistä osaamistasi tai päivittää vanhentuneen/keskeneräisen sähköalan tai toisen asteen perustutkinnon. Voit hakea koulutukseen ilman aiempaa teknistä koulutusta ja osaamista. Koulutus sopii myös täydennyskoulutuksena insinööri- tai diplomi-insinööri tutkinnon suorittaneille, jotka haluavat saada lisää käytännön sähköasennusosaamista. 

 
Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnossa opiskelet seuraavat tutkinnon osat: 
– Sähkö- ja automaatioalalla toimiminen 30 osp 
– Pien- ja pienoisjännitesähköasennukset 45 osp 
– Kappaletavara-automaatioasennukset 45 osp 
– Pienkylmälaitteiden ja ilmalämpöpumppujen asentaminen 15 osp 
– Paikallinen tutkinnon osa 10 osp 
– Yhteiset tutkinnon osat 35 osp 

Koko tutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. 

Lisätietoja tutkinnosta https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/7854766/reformi/rakenne 
 

KOULUTUKSEN TOTEUTUS 

Koulutus painottuu käytännönläheiseen lähiopetukseen sekä etäpäivän etätehtäviin. Opinnoissa lähiopetusta on neljänä-viitenä päivänä viikossa klo 08:00-15:00 sekä tarpeen mukaan yksi etäpäivä. Työpaikalla tapahtuvan oppimisen aikana työskennellään yrityksen työaikojen tai sopimuksen mukaan.   

Koulutukseen sisältyy työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Samalla kun opit ammattia, luot verkostoja alan työnantajiin. Työpaikalla tapahtuva oppiminen voi tapahtua joko koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Oppisopimuksen aikana saat työstä palkkaa. Koulutussopimusjakson mahdollista suorittaa myös ulkomailla. 

Opiskelu tapahtuu pääsääntöisesti Sampo-kampuksen tiloissa (Sepänkyläntie 16, 65100 Vaasa). Sampo-kampuksella opiskellaan nykyaikaisissa tiloissa samoilla laitteilla ja työvälineillä, joita käytetään myös työelämässä. 

OPISKELIJAKSI OTTAMISEN EDELLYTYKSET 

Perustutkinnot: Valintaperusteet 

Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso B 1.1. 

 
LISÄTIETOJA 

Haku- ja ohjauspalvelut VamiaGuide vamiaguide(at)vamia.fi 
Hans Kankkonen 040 186 9396 ja Juuso Riento 040 541 4121 

Tiimivastaava Matias Mäkelä, 040 6483132, matias.makela(at)vamia.fi