Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto, sähköasentaja, iltakoulutus

LAAJENNA OSAAMISTASI SÄHKÖ– JA AUTOMAATIOALALLA OPPISOPIMUKSELLA 

 
Osallistu maksuttomaan oppisopimuskoulutukseen, jossa voit täydentää sähkö- ja automaatioalan osaamistasi. Koulutuksen tavoitteena on saada sinulle käytännön työtehtävissä ja tulevaisuudessa tarvittavaa uutta osaamista. mä oppisopimuskoulutus sopii sähkö- tai automaatioalalla töissä olevalle, jos sinulla on sähköalan tutkinto ja täytät sähköalan ammattihenkilöpätevyysvaatimuksen. Myös yrittäjät voivat osallistua oppisopimuskoulutukseen. 

Koulutus sopii myös hyvin täydennyskoulutuksena insinööri- tai diplomi-insinööri tutkinnon suorittaneille, jotka haluavat saada lisää monipuolista sähköalan osaamista ja ovat töissä esimerkiksi käyttöönottotehtävissä.  

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon suorittaneena osaat toimia itsenäisesti kiinteistöjen ja teollisuuden vaativissa sähkö- ja automaatioalan tehtävissä. Koulutuksen aikana sinulla on mahdollisuus osallistua sähköpätevyys S1/S2 valmentavaan koulutukseen ja suorittaa tutkintokoe. 

Täytä hakemus ’HAE KOULUTUKSEEN’ -painikkeen kautta. 

Hakemuksessa sinun tulee täyttää omat tietosi niin tarkasti kuin mahdollista sekä työnantajan yhteystiedot. Jos olet yrittäjä, täytä työnantajan tietojen sijaan mentoriyrityksen tiedot. 

 

KOULUTUSAIKA 

Koulutus kestää keskimäärin 12 vuotta henkilökohtaisesta suunnitelmastasi riippuen tai voit suorittaa osatutkintona yksittäisiä tutkinnon osia. Koulutuksen kestoon vaikuttavat nykyinen osaamisesi ja valmiutesi.   

 

KOULUTUS ALKAA 

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Aloitus aina tutkinnon osittain sovitusti.

 
SISÄLTÖ 

01/2023 alkavan tutkinnon osan sähkötyöt pien- ja pienoisjännitteellä ryhmäjohtotasolla aikana sinulla on mahdollisuus osallistua sähköpätevyys S1/S2 valmentavaan koulutukseen ja tehdä tutkintokoe. Ammatillinen tutkinnon osa sisältää myös käyttöönottotarkastuskoulutuksen.  

Voit myös täydentää ja päivittää osaamistasi suorittamalla osatutkintona vain yksittäisiä tutkinnon osia. 

 

Sähkö– ja automaatioalan ammattitutkinto 150 osp 

Sähköasentajan pakolliset ammatilliset tutkinnon osat (75 osp): 

 • Sähkötyöt pien- ja pienoisjännitteellä ryhmäjohtotasolla, 30 osp 
 • Pienjännitesähköasennukset, 45 osp  

Automaatioasentajan pakolliset ammatilliset tutkinnon osat (75 osp): 

 • Sähkötyöt pien- ja pienoisjännitteellä ryhmäjohtotasolla, 30 osp 
 • Kappaletavara-automaatiojärjestelmien asennukset, 45 osp 

Valinnaiset tutkinnon osat (75 osp): 

 • Aurinkosähköjärjestelmien asennukset, 25 osp 
 • Sähkökäyttöjen asennukset, 25 osp 
 • Rakennusautomaatiojärjestelmien asennukset, 25 osp 
 • Tilaturvallisuusjärjestelmien asennukset, 25 osp 
 • Paloturvallisuusjärjestelmien asennukset, 25 osp 
 • Viestintä- ja tietoverkkojärjestelmien asennukset, 25 osp 
 • Ohjelmoitavien ohjausjärjestelmien asennukset, 25 osp 
 • Teollisuusrobotiikan ja ohjausjärjestelmien asennukset, 25 osp 

 

KOULUTUKSEN TOTEUTUS 

Koulutuon oppisopimuskoulutus, joka muodostuu työpaikalla oppimisesta ja oppilaitoksetarjoamasta monipuolisesta ja joustavasta koulutuksesta. Monimuotokoulutus sisältää etäopetusta sekä lähipäiviä oppilaitoksessa henkilökohtaisen suunnitelmasi mukaan. 

Oppisopimuskoulutuksen keskeisiä edellytyksiä ovat alan työpaikka sekä työnantajan tuki opiskelun aikana. Työtä tulee tehdä keskimäärin vähintään 25 tuntia/viikko ja työnantaja nimeää sinulle työpaikkaohjaajan. Ota rohkeasti yhteyttä sähköalan opettajaan niin tarkistamme yhdessä edellytyksesi aloittaa oppisopimuskoulutus. 

Lähipäivät ovat pääsääntöisesti Sampo-kampuksen tiloissa (Sepänkyläntie 16, 65100 Vaasa). Sampo-kampuksella opiskellaan nykyaikaisissa tiloissa samoilla laitteilla ja työvälineillä, joita käytetään myös työelämässä. 
 

LISÄTIETOJA KOULUTUKSESTA 

Vastuuopettaja Olavi Mäntylä, 0400 986257, olavi.mantyla(at)vamia.fi