Ruokapalvelujen ammattitutkinto, päiväkoulutus

RUOKAPALVELUN AMMATTITUTKINTO, PÄIVÄKOULUTUS

Lähde opiskelemaan makujen maailmaan! Kokin toimenkuva vaihtelee työpaikan mukaan ravintola- tai suurtalousruoanvalmistukseen liittyviin työtehtäviin. Työ saattaa koostua ruokien esivalmistelusta, valmistuksesta ja esillepanosta sekä muista keittiön töistä. Kokin työ voi olla vuorotyötä ja työajat ajoittuvat á la carte ravintoloissa usein iltoihin ja viikonloppuihin. Hyvä kokki on yhteistyötaitoinen, ahkera ja huolellinen. Alalla toimiminen vaatii joustavuutta, innostusta, hyviä käden taitoja sekä halua tulla toimeen erilaisten asiakkaiden kanssa. Hyvät etenemismahdollisuudet ja kansainvälisyys ovat alalle luontaista.

Valmistumisen jälkeen voit työskennellä erilaisten ravintoloiden, suurtalouskeittiöiden, kahviloiden, henkilöstöravintoloiden, cateringalan yritysten, laivojen tai juhla- ja pitopalveluyritysten keittiöissä. Saat myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden, joten voit jatkaa opintojasi ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. myös työllisyystilanne alalla on hyvä!

Koulutuksen kuvaus

 Koulutus on suunnattu ravitsemusalasta kiinnostuneille hakijoille.

Koulutuksen kesto noin 1,5 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaisesti. Voit opiskella päiväkoulutuksessa päätoimisesti. Koulutuksen kestoon vaikuttaa aiemmin hankittu osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 18 kk henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen.

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:

10.1.2023

Edellä mainitun ryhmäaloitusten lisäksi koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.

 

Haku alkaa                         Haku päättyy                            Haastattelut

1.9.2022                                 31.12.2022                                                                                                                                                     

Koulutukseen on jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksesi milloin tahansa. Opinto-ohjaaja/ opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan.

Koulutuksen kuvaus

Opinnot koostuvat ammatillisista pakollisista ja valinnaisista tutkinnon osista. Opintojen edetessä valitset osaamisalan joko ravintola- tai suurtalousruoanvalmistukseen. Näiden lisäksi valitset oman kiinnostuksesi ja urasuunnitelmiesi mukaisia valinnaisia opintokokonaisuuksia. 

Tutkintorakenteeseen voit tutustua tarkemmin osoitteessa tästä.

Koulutuksen toteutus

Opetus on lähiopetusta arkipäivisin, 4-5 päivää viikossa, satunnaisesti opetusta voi olla myös iltaisin. Opiskeluun sisältyy myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksen alussa kaikille opiskelijoille tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Valintaperusteet

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Sari Tuovila puh. 040 764 7562, sari.tuovila@vamia.fi

Oppisopimusasioissa koulutussuunnittelija Mia Malmsten 040 485 8088, s-posti mia.malmsten@vamia.fi