Ravintola- ja catering-alan perustutkinto, kokki, päiväkoulutus

Kokin toimenkuva vaihtelee työpaikan mukaan. Kokki vastaa ruokien esivalmistelusta, valmistuksesta ja esillepanosta sekä muista keittiön töistä. Kokin työ on vuorotyötä ja työajat ajoittuvat á la carte ravintoloissa usein iltoihin ja viikonloppuihin. Hyvä kokki on yhteistyötaitoinen, ahkera ja huolellinen. Alalla toimiminen vaatii joustavuutta, innostusta, hyviä käden taitoja sekä halua tulla toimeen erilaisten asiakkaiden kanssa. Hyvät etenemismahdollisuudet ja kansainvälisyys ovat alalle luontaista.

Valmistumisen jälkeen voit työskennellä erilaisten ravintoloiden, kahviloiden, henkilöstöravintoloiden, cateringalan yritysten, laivojen tai juhla- ja pitopalveluyritysten keittiöissä. Saat myös yleisen jatko-opintokelpoisuuden, joten voit jatkaa opintojasi ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

 

Hakuaika

Haku alkaa                   Haku päättyy                 Haastattelut / Soveltuvuuskokeet 

24.2.2023                      18.8.2023                        haastattelu

 

Hakemuksen lähetettyäsi, opinto-ohjaaja/opettaja ottaa sinuun yhteyttä ja sopii kanssasi haastatteluajan. Jos haet kesän aikana, yhteydenotto tulee todennäköisesti vasta elokuussa.

Koulutuksen aloitus ja kesto

Koulutuksen voi aloittaa aikavälillä: 2.8. – 21.8.2023.

Edellä mainittujen aloituspäivien lisäksi koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan/ opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos esimerkiksi haluat suorittaa vain osatutkinnon tai tulet jatkamaan kesken jääneitä opintoja.

Koulutuksen kesto on noin kolme vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen suunnitelman mukaisesti. Voit opiskella päiväkoulutuksessa päätoimisesti. Koulutuksen kestoon vaikuttaa aiemmin hankittu osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

Koulutuksen kuvaus

Opinnot koostuvat ammatillisista opinnoista ja yhteisten tutkinnon osien opinnoista, joista ammatillisissa opinnoissa osa suoritetaan työpaikalla tapahtuvan oppimisen keinoin. Kokin osaamisalassa opiskelet ravitsemispalveluissa toimimista, lounas- ja annosruokien valmistusta sekä valintasi mukaan esimerkiksi á la carte-ruoanvalmistusta, tilaus- ja juhlaruokien valmistusta sekä juomien anniskelua ja tarjoilua.

Koulutuksen toteutus

Päiväkoulutus tapahtuu lähiopetuksena joka arkipäivä pois lukien loma-ajat. Lähiopiskelun lisäksi käytössä on sähköinen oppimisalusta, jonka kautta mm. materiaalit jaetaan. Koulutuksessa painotamme käytännön osaamista ja alan työtehtävissä toimimista. Koulutukseen sisältyy paljon myös työpaikalla hankittavaa osaamista.

 

Koulutus on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksena.

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

 

Jatkuvan haun valintaperusteet. Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso A2.2.

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Sari Tuovila puh. 040 764 7562, s-posti sari.tuovila@vamia.fi.

Oppisopimusasioissa koulutussuunnittelija Mia Malmsten, puh. 040 485 8088, mia.malmsten@vamia.fi.