Hoiva-avustaja, työvoimakoulutus (712505)

AIDOSTI IHMISEN KANSSA 

Hoiva-avustajana toimit sosiaali- ja terveysalan työympäristöissä avustavana työntekijänä. Tuet työssäsi monipuolisesti asiakkaan hyvinvointia ja työ sisältää asiakkaiden perustarpeisiin, kuten avustamista ruokailussa, peseytymisessä, pukeutumisessa ja wc-käynneillä, vastaamista. Työpaikkasi voi olla esim. kotihoito tai palvelutalo.

 

KOULUTUKSEN TOTEUTUS

Koulutus alkaa 2.8.2023 ja arvioitu päättymisaika on 31.5.2024 tai henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Koulutuksen toteuttaa Vamia ja lähiopetus on osoitteessa Ruutikellarintie 2, 65100 Vaasa. 

 

KOHDERYHMÄ

Koulutus on tarkoitettu työttömille työnhakijoille, joilla on kiinnostusta työskennellä hoiva-avustajan työssä. Alalla vaaditaan hyvää terveyttä ja soveltuvuutta. Koulutuksen järjestäjä huomioi SORA-lainsäädännön mukaiset Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon terveydentilavaatimukset hakeutumisvaiheessa.

 

Opintojen aikana opiskelijoilta pyydetään voimassa oleva rikosrekisteriote, koska osassa työssä oppimisympäristöjä rikosrekisteriote vaaditaan. Hoiva-avustajalta vaaditaan lisäksi hyviä ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja, ihmisen kunnioittamista sekä tasa-arvoista asiakkaan kohtaamista. 

 

KOULUTUKSEN KUVAUS

Koulutus muodostuu kahdesta tutkinnon osasta: Kasvun ja osallisuuden edistäminen 25 osp sekä Ikääntyvien osallisuuden edistäminen 35 osp. Ammatillisten opintojen lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus oppimisvalmiuksia tukeviin opintoihin.

 

HAKEMINEN

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun pitää vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä. Koulutushakemuksesi käsittelyä voit seurata Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi

 

Koska valinta koulutukseen tai mahdolliseen haastatteluun perustuvat hakemuksessa esitettyihin tietoihin, täytä hakemus huolellisesti ja kerro mm. miksi olet kiinnostunut tästä koulutuksesta/miten tämä edistää työllistymistäsi.

 

Soveltuvuustestit järjestetään vk 23 Vamialla. Soveltuvuustestiin on hyvä varata koko päivä aikaa. Hakijat kutsutaan soveltuvuustestiin sähköpostitse tai tekstiviestillä. Jos hakijan äidinkieli on muu kuin suomi, kutsutaan hänet myös kielikokeeseen. 

 

LISÄTIETOJA

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa TE-toimistossa. Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta voidaan maksaa työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

 

Lisätietoja koulutukseen hakemisesta ja koulutuksen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista: 

Koulutusneuvonta p. 0295 020 702 ma-pe klo 9-16.15, neuvontaa saa myös facebookissa www.facebook.com/koulutusneuvonta  

 

KOULUTUKSEN YHTEYSHENKILÖT

Opinto-ohjaajat Riitta Eskola, puh. 040 744 5156, Kati Rasinmäki, puh. 040 624 9854 ja Katri Pöntinen, puh. 040 573 4838, etunimi.sukunimi@vamia.fi