Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, parturi ja/tai kampaaja, päiväkoulutus

Kampaajilla tai partureilla on ammattitaito tehdä asiakkaille hiustenleikkauksia kampaaja- tai parturityötekniikoilla, sekä kampauksia erilaisilla tekniikoilla. Parturit osaavat tehdä myös partakäsittelyjä

Hiusalan ammattilaisena suunnittelet, markkinoit ja tuotat erilaisia hiusalan palveluja joko itsenäisenä ammatin- tai liikkeenharjoittajana, toisen palveluksessa tai monialaisissa yhteisyrityksissä. Voit työskennellä joko parturina tai kampaajana. Voit työllistyä myös myynti- ja konsultointitehtäviin

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 24 kuukautta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:

2.8.2023

 

Koulutukseen on lisäksi jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan / opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos esimerkiksi tulet jatkamaan kesken jääneitä opintoja.

 

 

Hakuaika 

Koulutus alkaa                   Haku päättyy                 Haastattelut / Soveltuvuuskokeet 

2.8.2023                              31.5.2023                        sovitaan henkilökohtaisesti 

 

Koulutuksen kuvaus

Opinnot koostuvat ammatillisista ja yhteisistä opinnoista. Tutkinnon kaikille pakollisia tutkinnon osia ovat kampaajapalvelut ja parturipalvelut sekä myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla. Näiden lisäksi suoritat myös valinnaisia tutkinnon osia. Opiskelemme muun muassa hiusten leikkaamista, kampauksia, värjäämistä, rakennekäsittelyä ja yrittäjyyttä.

Hyvä hiusalan ammattilainen on asiakaspalveluosaaja. Hän on kielitaitoinen, luotettava, ammattitaitoinen ja tehokas. Hän suunnittelee työpäivänsä ja –tehtävänsä ammattimaisesti ja itsenäisesti

 

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opintoina sekä työpaikalla oppimalla. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

 

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Perustutkinnot: https://vamia.fi/hakijoille/ammatillinen-perustutkinto/

Kiinnostus alaan ja asiakaspalveluhenkisyys. Hakijalla tulee olla hyvä terveys sekä edellytykset tuottaa alan työtehtävissä tarvittavaa palvelua. Ihoallergiset oireet, ärsytysihottumat sekä hengitystiesairaudet ovat merkkejä alalle soveltumattomuudesta.

Opiskelijavalinta tapahtuu haastattelun perusteella. Eduksi katsotaan suoritettu toisen asteen tutkinto (lukio tai ammatillinen perustutkinto). Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa saat kutsun kielikokeeseen.

Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso A2.2.

 

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Riitta Eskola, puh. 040 744 5156 ja

Oppisopimuksen koulutussuunnittelija Niina Topp, puh. 040 523 3023, s-posti niina.topp@vamia.fi