Kampaajilla tai partureilla on ammattitaito tehdä asiakkaille hiustenleikkauksia kampaaja- tai parturityötekniikoilla, sekä kampauksia erilaisilla tekniikoilla. Parturit osaavat tehdä myös partakäsittelyjä
Hiusalan ammattilaisena suunnittelet, markkinoit ja tuotat erilaisia hiusalan palveluja joko itsenäisenä ammatin- tai liikkeenharjoittajana, toisen palveluksessa tai monialaisissa yhteisyrityksissä. Voit työskennellä joko parturina tai kampaajana. Voit työllistyä myös myynti- ja konsultointitehtäviin
Koulutusaika
Koulutus kestää keskimäärin 24 kuukautta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.
Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:
2.8.2023
Koulutukseen on lisäksi jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan / opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos esimerkiksi tulet jatkamaan kesken jääneitä opintoja.
Hakuaika
Koulutus alkaa Haku päättyy Haastattelut / Soveltuvuuskokeet
2.8.2023 31.5.2023 sovitaan henkilökohtaisesti
Koulutuksen kuvaus
Opinnot koostuvat ammatillisista ja yhteisistä opinnoista. Tutkinnon kaikille pakollisia tutkinnon osia ovat kampaajapalvelut ja parturipalvelut sekä myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla. Näiden lisäksi suoritat myös valinnaisia tutkinnon osia. Opiskelemme muun muassa hiusten leikkaamista, kampauksia, värjäämistä, rakennekäsittelyä ja yrittäjyyttä.
Hyvä hiusalan ammattilainen on asiakaspalveluosaaja. Hän on kielitaitoinen, luotettava, ammattitaitoinen ja tehokas. Hän suunnittelee työpäivänsä ja –tehtävänsä ammattimaisesti ja itsenäisesti
Koulutuksen toteutus
Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opintoina sekä työpaikalla oppimalla. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.
Opiskelijaksi ottamisen edellytykset
Perustutkinnot: https://vamia.fi/hakijoille/ammatillinen-perustutkinto/
Kiinnostus alaan ja asiakaspalveluhenkisyys. Hakijalla tulee olla hyvä terveys sekä edellytykset tuottaa alan työtehtävissä tarvittavaa palvelua. Ihoallergiset oireet, ärsytysihottumat sekä hengitystiesairaudet ovat merkkejä alalle soveltumattomuudesta.
Opiskelijavalinta tapahtuu haastattelun perusteella. Eduksi katsotaan suoritettu toisen asteen tutkinto (lukio tai ammatillinen perustutkinto). Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa saat kutsun kielikokeeseen.
Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso A2.2.
Lisätietoja
Opinto-ohjaaja Riitta Eskola, puh. 040 744 5156 ja
Oppisopimuksen koulutussuunnittelija Niina Topp, puh. 040 523 3023, s-posti niina.topp@vamia.fi