Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, parturi ja/tai kampaaja, monimuoto

HIUS- JA KAUNEUDENHOITOALAN PERUSTUTKINTO, ILTAKOULUTUS, parturi / kampaaja

Kampaajilla tai partureilla on ammattitaito tehdä asiakkaille hiustenleikkauksia kampaaja- tai parturityötekniikoilla, sekä kampauksia erilaisilla tekniikoilla. Parturit osaavat tehdä myös partakäsittelyjä ja hiusten koneleikkauksia.

Hiusalan ammattilaisena suunnittelet, markkinoit ja tuotat erilaisia hiusalan palveluja joko itsenäisenä ammatin- tai liikkeenharjoittajana, toisen palveluksessa tai monialaisissa yhteisyrityksissä. Voit työskennellä joko parturina tai kampaajana. Voit työllistyä myös myynti- ja konsultointitehtäviin

Koulutusaika

Koulutus kestää keskimäärin 24 – 36 kuukautta henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen. Koulutuksen kestoon vaikuttavat mm. aikaisempi osaaminen sekä aikaisemmin suoritetut opinnot.

Koulutuksen voi aloittaa seuraavina ajankohtina:

11.1.2023

Koulutukseen on lisäksi jatkuva haku, joten voit jättää hakemuksen milloin tahansa. Koulutuksen voi aloittaa myös opinto-ohjaajan / opettajan kanssa laaditun henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, jos esimerkiksi tulet jatkamaan kesken jääneitä opintoja.

 

Hakuaika

Koulutus alkaa                          Haku päättyy                             Haastattelut / Soveltuvuuskokeet

11.1.2023                                   31.1.2023                                    henkilökohtaisen sopimuksen mukaan

 

Koulutuksen kuvaus

Opinnot koostuvat ammatillisista ja yhteisistä opinnoista. Tutkinnon kaikille pakollisia tutkinnon osia ovat kampaajapalvelut ja parturipalvelut sekä myyntityö ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla. Näiden lisäksi suoritat myös valinnaisia tutkinnon osia. Opiskelemme muun muassa hiusten leikkaamista, kampauksia, värjäämistä, rakennekäsittelyä ja yrittäjyyttä.

Monimuotokoulutukseen kuuluu paljon itsenäistä opiskelua. Jo ennen opintojen alkua kannattaa pohtia, kuinka voi lähiopetuksen lisäksi harjoitella kädentaitoja. Työssäoppimispaikka on hyvä etsiä heti koulutuksen alussa.

Itse koulutus on maksuton, mutta materiaalikustannukset ovat n. 600 €.

 

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan lähi-, etä- ja verkko-opintoina sekä työpaikalla oppimalla. Ammatillisia opintoja on 2 iltaa/viikko ja n. 1 lauantai/kk. Yhteiset tutkinnon osat sijoittuvat torstai-iltaan. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.  

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

Perustutkinnot: https://vamia.fi/hakijoille/ammatillinen-perustutkinto/

Kiinnostus alaan ja asiakaspalveluhenkisyys. Hakijalla tulee olla hyvä terveys sekä edellytykset tuottaa alan työtehtävissä tarvittavaa palvelua. Ihoallergiset oireet, ärsytysihottumat sekä hengitystiesairaudet ovat merkkejä alalle soveltumattomuudesta.

Eduksi katsotaan suoritettu toisen asteen tutkinto (lukio tai ammatillinen perustutkinto). Opiskelu edellyttää riittävää suomen kielen taitoa. Jos äidinkielesi ei ole suomi tai suomenkielentaitoasi ei voida muulla tavoin osoittaa saat kutsun kielikokeeseen.

Tutkinnossa edellytyksenä on suomen kielen taso A2.2.

Lisätietoja

Opinto-ohjaaja Riitta Eskola, puh. 040 744 5156, riitta.eskola@vamia.fi ja

Oppisopimuksen koulutussuunnittelija Niina Topp, puh. 040 523 3023, niina.topp@vamia.fi