Grundexamen inom hår- och skönhetsbranschen, kosmetikrådgivare

Som kosmetikrådgivare kommer du att vägleda kunder i hud- och skönhetsvård samt sälja och marknadsföra produkter och tjänster. Som kosmetikrådgivare är du expert på hudvård och kosmetikprodukter. Ditt jobb kräver goda kunskaper inom kundservice och presentationsförmåga.

Som utexaminerad kosmetikrådgivare kan du arbeta med marknadsföring, försäljning och produktpresentationer på varuhus, skönhetssalonger eller importföretag. I dina arbetsuppgifter ingår bl.a. att ge råd och vägledning till kunder om hud- och skönhetsvård samt att sälja skönhetsprodukter.

Ansökningstid

Ansökan är öppen 6.6.2023 – 15.10.2023

Utbildningstid

27.10.2023 – 30.4.2024

Innehållet av utbildningen

Dina studier består av yrkesinriktade studier och gemensamma studier. De yrkesinriktade studierna består av yrkesmoduler med fokus på hudvårdsvägledning och hudvård. De obligatoriska examensdelarna är hår- och skönhetsrådgivning, försäljning och kundfokuserad service inom hår- och skönhetsbranschen. Utöver dessa kommer du också att genomföra valfria examensdelar. I läroanstaltens egna skönhetssalong, Studio Parcos, får du arbeta med kundbetjäning under hela din studietid.

Förverkligande av utbildningen

Undervisningen genomförs genom nätbaserad undervisning, självstudier med inlämningsuppgifter samt utbildningsavtalsperiod i arbetslivet.

Inträdeskrav

Arbetet kräver renlighet, pålitlighet och förmåga att komma överens med olika slags människor i olika åldrar. Symptom på hudallergier och eksem förorsakade av irritation kan vara tecken på olämplighet för branschen.

Språkkravet är av nivå A2.2.

Examen kan också avläggas via läroavtal; kontakta Niina Topp, Vamia Läroavtalstjänster, Tfn 040 523 3023

Mera uppgifter om utbildningen ger

Studiehandledare Tim Berglund 040 685 5471, tim.berglund@vamia.fi.

Från 1.8.2023 är även ansvarig lärare Sara Hellström anträffbar 040 6197248, sara.hellstrom@vamia.fi

Om det uppstår problem vid ifyllandet av ansökningsblanketten, kontakta Tim Berglund. Vi tar kontakt med alla sökande och eftersom vi använder e-post, kom ihåg att fylla i din e-postadress!